Covaliu, despre cazul de dopaj de la Corona Braşov: O neglijenţă care poate să coste echipa naţională de handbal

„La handbal este vorba despre neglijenţă, este vorba despre un lucru care poate să coste echipa naţională. Această criză a fost gestionată bine până acum. E bine că echipa naţională a plecat la acest Campionat Mondial cu un lot fără probleme. Vom vedea ce se va întâmpla acolo. Echipa Corona Braşov are o problemă, acţiunea este în curs de derulare. Important e ca naţionala de handbal feminin să joace la Tokyo fără niciun fel de probleme”, a declarat Covaliu.

Handbalistele formaţiei Corona Braşov, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu au folosit terapia cu laser intravenos, o metodă care este interzisă de regulamentul AMA/WADA. Agenţia Naţională Anti-Doping le-a notificat pe sportive ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu făceau parte din lotul de 18 jucătoare convocat de selecţionerul echipei naţionale de handbal a României, suedezul Tomas Ryde, pentru Campionatul Mondial din Japonia, care va avea loc între 30 noiembrie şi 15 decembrie. Federaţia Română de Handbal a decis ca Laslo şi Bazaliu să nu mai facă deplasarea în Japonia pentru Campionatul Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.