Covid-19: 157 de amenzi în valoare totală de 10.000 de lei

La data de 12 martie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Astfel, ieri, 12 martie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 133 locaţii, 60 desocietăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 4 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Citeste și:  Peste 182.000 de persoane au tranzitat frontiera; 7.200 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în ţară

De asemenea, au fost legitimate peste 2.850 de persoane, peste 180 demijloace de transport persoane și  aproximativ 140 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 149 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 8 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor,  valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 10.000 lei”, potrivit agentului principal de poliție Nadia Olaru.

Totodată, polițiștii au verificat peste 2.760 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pe parcursul desfășurărilor activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Citeste și:  Ziua Națională a României, marcată și la Brașov | Galerie FOTO

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.