Covid-19 ‘bubuie’ în trei unități de învățământ din Brașov

Trei cazuri de coronavirus au afectat cursurile la trei unități de învățământ din județul Brașov. Este vorba despre Colegiul Național Unirea unde o clasă a fost închisă după ce o elevă de clasa a VIII-a a fost depostată pozitiv la testul Covid. Sala de curs în care învață eleva a fost inclusă în scenariul roșu de desfășurare a cursurilor. În restul clădirii cursurile se desfășoară normal.

„Direcția de Sănătate publică a luat decizia de a carantina doar clasa respectivă. Nu este necesară, cel puțin deocamdată, închiderea instituției în totalitate. Clasa din care provine eleva pozitivă va fi în scenariul roșu încă 8 zile cel puțin. Din ancheta epidemiologică desfășurată acolo a rezultat că profesorii care au predat la clasa respectivă au purtat măști de protecție și au respectat distanțarea socială. Astfel că ei nu au rămas acasă„, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Alte două cazuri Covid au fost descoperite în această dimineață la Grădinița numărul 9, situată pe strada Aurel Vlaicu, și Liceul de Muzică. La Grădinița 9, un cadru didactic auxiliar a fost depistat în această dimineață infectat cu Coronavirus. Tot azi, un elev de la Liceul de Muzică a fost descoperit pozitiv la testul Covid.

Direcția de Sănătate Publică Brașov a deschis anchete epidemiologice în toate cele trei cazuri. Deocamdată nu s-a luat decizia suspendării cursurilor în niciuna dintre unitățile de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.