Covid-19: Cele mai noi date pentru Brașov

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 32 de persoane sunt în carantină și 1.948 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.
Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din 379 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au verificat 1.850 de persoane, precum și 17 agenți economici sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Citeste și:  Participarea României la târgul internațional de turism din Viena: O incursiune autentică în tradiții și destinații turistice românești

■ Echipaje de Poliție au identificat 2 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare. Acestea au fost sancționate contravențional cu 2.000 lei, urmând a fi plasate în carantină instituţionalizată, ale cărei costuri le vor suporta.

■ Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare de 400 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

■ Vă informăm că pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și explicații și reglementări referitoare la starea de alertă. De asemenea pe aceeași platformă există încă 11 ghiduri COVID-19 (Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Interacțiune cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă ș.a.)

Citeste și:  Muzica de cameră revine în forță la Brașov! Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră (FIMC) pregătește o ediție memorabilă

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.
Instituția Prefectului – Județul Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.