Covid 19: Datele actualizate pentru Brașov

Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 256 de persoane sunt în carantină și 371 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.

■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 267 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.

■ Efective formate din 36 de polițiști au însoțit 6 convoaie auto care au tranzitat județul.

■ Polițiștii brașoveni au verificat 7 societăți comerciale și o persoană fizică autorizată, sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență, nefiind constatată nicio abatere.

Citeste și:  SONDAJ: Aproape jumătate dintre copii sunt victime ale cyberbullying-ului iar ponderea fetelor care trec prin aceste experiențe este cu 12% mai mare decât a băieților

■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 07.05.2020, au fost organizate și desfășurate 7 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate aproximativ 60 de forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate peste 300 de persoane și peste 200 de autovehicule. Forțele de ordine acționează în continuare pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării siguranței publice.

Citeste și:  Portarul echipei Malatyaspor a murit în urma cutremurului din Turcia

■ În urma activităților desfășurate, polițiștii și jandarmii brașoveni au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 36.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, ale OUG 195/2002 și ale altor acte normative în vigoare.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Citeste și:  În atenția cetățenilor români care doresc să se implice în campania de ajutorare organizată pentru a veni în sprijinul locuitorilor din zonele afectate de cutremur în Turcia

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.