Covid-19: Datele actualizate pentru Brașov

Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 235 de persoane sunt în carantină și 198 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 212 verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu precizarea că, în unele cazuri, s-au repetat verificările la aceleași locații.
■ Efective formate din 66 de polițiști au însoțit 11 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 3 societăți comerciale sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 09.05.2020, au fost organizate și desfășurate 6 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate aproximativ 80 de forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate aproximativ 430 de persoane și 260 de autovehicule. Forțele de ordine acționează în continuare pentru aplicarea măsurilor stabilite în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării siguranței publice.
■ În urma activităților desfășurate, polițiștii și jandarmii brașoveni au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 42.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 și ale altor acte normative în vigoare.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.
Instituția Prefectului județului Brașov

Citeste și:  Papa Francisc a numit Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.