Covid-19: Ultimele date pentru Brașov – 424 în carantină/149 persoane decedate

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

■ 3.636 pacienți declarați vindecați
■ 246 pacienți internați în spitale
■ 336 de persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze
■ 424 persoane aflate în carantină la domiciliu
■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată
■ 149 persoane decedate

În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat până în prezent 46.026 de teste, dintre care 499 de teste în ultimele 24 de ore. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care sunt prelucrate la alte centre din țară.

Citeste și:  Vremea se încălzește în cea mai mare parte a țării. Maxima zilei la Brașov atinge 22°C

Amintim că este în vigoare Hotărârea nr.18/29.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov. De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate.

Citeste și:  Peste 4.700 de cereri de eliberare a paşapoartelor, înregistrate în luna mai la Brașov

Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, Instituția Prefectului solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.
La linia telefonică TelVerde 0800 800 165 cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.