„Crăciun la Operă”, eveniment tradițional la Opera Brașov

Sâmbătă și duminică, 17 și 18 decembrie 2022, de la orele 18.30, în Sala Operei, publicul este așteptat la cele două reprezentații ale tradiționalului și mult-așteptatului spectacol al Operei Brașov, dedicat Sărbătorii Nașterii Domnului, intitulat „Crăciun la Operă”!

În premieră, în acest an, vor fo oferite două seri cu programe artiștice ușor diferite, pentru a crește atractivitatea galei. Astfel, sâmbătă, îi vom putea urmări, pe scena Operei Brașov, pe soprana Irina Baianț, pe interpreta de tango Analia Selis, alături de pianistul și aranjorul Mariano Castro, iar duminică, o avem invitată pe îndrăgita Monica Anghel și pe efervescentul Horia Brenciu. În ambele reprezentații, din cele două seri, ne vom bucura de prezența Dalmei, a cvartetului Ad Libitum Voices (Tiberius Simu – tenor, Sergiu Coltan – tenor, Vlad Morar – bariton, Cristian Ignuta – bas), precum și a Corului de Copii UNISON – seniorii și a Corului UNISON „Transilvania” – dirijor, manager general: George Dumitrașcu. Prezentarea evenimentului îi aparține actorului Adrian Nartea. Vor evolua soliștii Operei Brașov: Silvia Micu – soprană, Asineta Răducan – mezzosoprană, Adrian Dumitru – tenor și Alexandru Chiriac – bariton. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov, revine maestrul Andrei Tudor (invitat). Regia artistică a acestei gale este semnată de Cezar Ghioca (invitat). Scenografia îi aparține Rodicăi Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Regie scenă: Cristina Roșu.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Pentru că Sărbătoarea Crăciunului înseamnă bucurie, vă propunem un program artistic foarte variat și bogat, de la tradiționalele colinde românești, la veselele cântece de Crăciun din repertoriul internațional: „Adeste Fideles”, „Joy to the World”, „Noel, c’est l’amour”, „Christmas Celebration” sau „Noel”, dar și inspirate momente de balet. Invitații vor oferi recitaluri surpriză. 

„Succesul rețetei acestei gale este asigurat, în primul rând, de calitatea ingredientelor folosite și, în acest decembrie, Opera Brașov se mândrește cu soliști de prim rang, alături de orchestră, cor, balet, cadru scenografic festiv, bagheta dirijorală a unui invitat deja de tradiție al Operei – Andrei Tudor și invitați de talie națională și internațională cu variate back-ground-uri muzicale: de la soliști de tango – Analia Selis și Mariano Castro și de jazz și pop – Dalma, la cor cu puternice tendințe folclorice – Corul Unison, la pop-opera – ansamblul Ad Libitum Voices, la vedete din zona clasică – Irina Baianț și pop-rock – Monica Anghel, Horia Brenciu.

Regia contează pe varierea ritmurilor muzicale, alternarea inspirată a tipului de energie și imagine exploatate scenic, construirea de tablouri prin ecleraj și mizanscenă care potențează mesajul muzical, un comperaj antrenant cu ținută elegantă susținut de o vedetă în trend, cu lejeritate și charismă – Adrian Nartea, toate subsumate mesajului purificator adus de Nașterea Mântuitorului – Magica seară de Crăciun.

Faptul că evenimentul a fost vândut într-o singură zi dovedește încrederea pe care spectatorii au acordat-o întâlnirii muzicale prilejuite de celebrarea nașterii Domnului și a faptului că această întâlnire se transformă într-un eveniment de tradiție oferit anual de Opera Brașov”, afirmă regizorul artistic Cezar Ghioca.

Citeste și:  „Faust”, grand-opera pe scena Operei Brașov

• Spectacolul durează trei ore și 30 minute și are o pauză.

Preț bilete: 70 lei (sală + lojă); 50 lei (balcon lateral) – Pentru aceste evenimente, nu mai sunt bilete disponibile!

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2022 – 2023, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.