Creşterea accelerată a preţurilor la materialele folosite în construcţii

Creşterea accelerată a preţurilor la materialele folosite în construcţii – semnalată în ultima perioadă la nivel mondial – este un ajutor nesperat pentru producătorii de oţel, grav afectaţi în primul an de pandemie, scrie Bloomberg.

Într-o analiză publicată astăzi, şeful unei importante companii cu activitate în Franţa şi în România, la Călăraşi, spune că nu se aştepta la o astfel de evoluţie a pieţei şi afirmă că în planurile societăţii pentru acest an este şi construcţia unei noi unităţi industriale la noi în ţară, în valoare de 250 de milioane de euro şi cu o capacitate de a produce 600.000 de tone de oţel anual, informează Radio România Actualităţi.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni desfășoară campania ”Sărbători în siguranță”

Potrivit sursei citate, scumpiri s-au produs la toate categoriile de materiale, iar Consiliul Concurenţei a atras zilele trecute atenţia că această evoluţie poate pune în pericol derularea contractelor publice şi poate descuraja demararea unor noi investiţii. De altfel, liderii coaliţiei de guvernare au convenit recent că este nevoie de modificarea legislaţiei, pentru a se permite actualizarea valorii contractelor în funcţie de creşterile efective ale preţurilor.

Sursa, RRA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.