Crimă la o stână din Bunești: Victima a murit în brațele primarului

Crimă la o stână din Bunești. Un tânăr de 21 de ani care lucra ca zilier la stâna soției primarului din Bunești a fost înjunghiat mortal de un cioban în vârstă de 51 de ani. Totul s-a petrecut chiar sub privirile primarului, Mircea Pălășan, cel care i-a acordat primul ajutor victimei până la sosirea echipajelor SMURD. Sosiți la fața locului paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața tânărului înjunghiat. Victima a lăsat în urmă un copil de numai câțiva anișori, iar concubina acestuia este din nou însărcinată cu gemeni.

Tânărul înjunghiat și-a cumpărat în urmă cu câteva luni un cal pentru a-și putea lucra pământul. Nu avea bani, așa că a apelat la primarul din Bunești, care l-a împrumutat cu bani, iar, în contrapartidă, băiatul trebuia să lucreze la stână până la stingerea datoriei. La începutul săptămânii trecute, la stână a fost adus un cioban bătrân care a încercat să preia controlul. Au existat mai multe conflicte între atacator și victimă. Vineri cearta a degenerat. Primarul din Bunești a venit personal la stână să calmeze spiritele. când a ajuns acolo cearta era în toi. Ciobanul nou-venit a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe tânăr. L-a lăsat zăcând într-o baltă de sânge. primarul a sunat la 112 și a reclamat fapta. Ajutoarele au sosit însă prea târziu. Tânărul s-a stins din viață înaintea de sosirea salvatorilor.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Agresorul a fost arestat și este acuzat de omor calificat.

„Stâna nu este a mea, este a soției. Eu sunt primar, nu am voie să am stână. Aceasta nu este înregistrată pe PFA sau persoană juridică. Atacatorul are 51 de ani. Un eveniment regrtabil”, a declarat primarul Mircea Pălășan pentru ASUM.

Incidentul de la stâna din Bunești vine la doar câteva zile distanță după un alt eveniment teribil petrecut la stâna fiului primarului din Crizbav, care i-a tăiat tegetul unui copil de doar 16 ani. Acesta din urmă, sătul de bătăi și umilințe a încercat să plece din ograda „stăpânului”. Fiul primarului l-a adus înapoi la stână și i-a dat o lectie pe care să n-o uite niciodată. I-a tăiat degetul cu un topor, iar partea retezată ar fi fost aruncată unui câine s-o mănânce.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

În urma incidentulu de la Crizbav membrii ASUM au cerut Instituției Prefectului ca împreună cu ITM, ANSVSA, Poliția și Protecția Copilului să facă urgent controale la stânele din județ, pentru a verifica legalitatea contractelor de muncă ale ciobanilor și pentru a împiedica astfel de acte de sclavie. Apelul ASUM a fost, însă, ignirat.
Poate această nouă tragedie îl va convinge pe prefectul Brașovului că se impune ca stânele din județ să fie verificate la sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.