Criteriile pentru carantinarea localităților ar putea fi schimbate

Criteriile pentru carantinarea localităților ar putea fi schimbate, astfel încât să nu mai existe discrepanțe între cazurile reale de COVID-19 și rata de testare. Ministerul sănătății are astăzi consultări în acest sens cu reprezentanții Direcției de Sănătatea Publică și Institutul Național de Sănătate Publică.

Secretarul de stat în Ministerul Sănatatii, Andreea Moldovan, a declarat la Digi 24 că intenția este ca în punctajul de carantinare să conteze mai mult gradul de ocupare din secțiile ATI și rata de pozitivare.

În plus, dr. Andreea Moldovan consideră că trebuie introdus un indicator care să arate gradul de testare în condițiile în care sunt multe județe cu un număr scăzut de testări.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul nişte indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturaţiei, al încărcării secţiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie şi o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a spus Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.