CROSUL EUROPEI! Sănătate și libertate: cu o tură în natură / 15 noiembrie-15 decembrie 2021

EUROPE DIRECT Regiunea Centru, alaturi de structura gazda – Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU – invita cetatenii si elevii din Regiunea Centru la o tura de alergare sau o plimbare in natura, pentru sanatate si libertate, respectand conditiile din aceasta perioada a pandemiei. De mai bine de un an si jumatate, Crosul Europei a fost oprit de boala care a bulversat intreaga societate, dar spiritul nostru trebuie sa invinga si natura este cel mai bun loc unde ne putem reincarca, moral si fizic. De aceea, Crosul Europei va fi altfel in 2021, fiind desfasurat atat clasic, prin participarea elevilor din sase unitati scolare din cele sase judete ale Regiunii Centru, cat si virtual, prin inscrierea online a cetatenilor care doresc sa alerge sau sa faca o simpla plimbare in natura. Toti cei care finalizeaza inscrierea vor obtine un kit de inscriere, iar cele mai bune rezultate vor fi recompensate cu obiecte promotionale.

 ”In urma cu un an am fost obligati sa amanam Crosul Europei, asa cum s-au amanat sau anulat toate competitiile si evenimentele de mare anvergura, deoarece lupta cu pandemia era inegala. In acest an, avem deja cu totii o arma, care se numeste vaccin si am transmis tuturor cetatenilor din Regiunea Centru ca noi nu vom opri Crosul Europei. Acest eveniment a avut un mare succes in 2019, iar acum in 2021, trebuie sa aratam solidaritate, dar si vointa de a depasi conditiile critice. De aceea, in aceasta perioada plina de restrictii, vom organiza un eveniment altfel, desfasurat partial in format fizic, acolo unde se poate, dar primim si inregistrari video ale celor care au facut miscare. Pornind de la tema principala a activitatii ce se concentreaza pe prioritatea europeana – Pactul Verde European pentru protejarea mediului inconjurator, activitatile propuse de echipa Europe Direct transmit fiecarui cetatean mesajul: ”sustin un mediu mai curat”. Vom completa Crosul Europei cu o suita de discutii cu cetatenii pe teme de mediu, pe care le vom desfasura online la nivelul fiecarui judet din regiune, vorbind despre proiecte publice sau individuale, finantarile existente sau ce nevoi sunt, actiuni in care ne putem implica impreuna pentru a sustine un mediu mai curat, deoarece calitatea mediului inconjurator are o influenta directa asupra sanatatii noastre fizice si morale”, a declarat domnul Simion Cretu, director General ADR Centru.

Numarul de participanti estimat este de aproximativ 400 de persoane, inclusiv elevii de la scoli si licee din intreaga Regiune Centru. Participantii se pot inscrie fizic sau online si evenimentul CROSUL EUROPEI 2021 are drept scop incurajarea practicarii unui stil de viata sanatos, a implicarii comunitare in protejarea unui mediu mai curat, activitati ce sustin prioritatea europeana ”Pactul Verde European” si importanta protectiei mediului inconjurator. Singuri sau alaturi de prieteni, prin parcuri, zone verzi sau la o plimbare, cetatenii sunt invitati sa se bucure de ”Sanatate, liberate, cu o tura in natura!” – sloganul de anul acesta al Crosului. In cadrul Regulamentului acestui eveniment – disponibil pe pagina web www-europedirect-adrcentru.ro, participantii la forma virtuala a intrecerii trebuie sa-si descarce si sa-si porneasca aplicatia de fitness, iar dupa ce au realizat target-ul sportiv, sa transmita inregistrarea activitatii catre EUROPE DIRECT Regiunea Centru.

Reprezentanții Centrului EUROPE DIRECT Regiunea Centru pot fi contactați la tel 0358/403.122, direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12 sau prin e-mail la adresa: europedirect@adrcentru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.