Crucea Roșie Română a lansat Centrul de Promovare a Sănătății din Brașov

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în parteneriat cu Crucea Roșie Franceză și filiala de Cruce Roșie Satu Mare, a inaugurat ieri, Centrul de Promovare a Sănătății, un proiect dedicat cetățenilor ucraineni stabiliți temporar în Brașov, cât și persoanele vulnerabile din comunitate.

Beneficiarii Centrului de Promovare a Sănătății au acces în mod gratuit la servicii medicale de medicină generală și pediatrie. De asemenea, Centrul de Promovare a Sănătății oferă un sprijin esențial pentru starea generală de bine și echilibrul psihosocial, prin ședințe de consiliere individuală sau activități de grup.

La nevoie, beneficiarii vor fi îndrumați în sistemul medical public și privat din România pentru continuarea investigațiilor, iar Crucea Roșie Română va oferi asistență financiară pentru cazurile vulnerabile care necesită investigații medicale suplimentare și medicamente. Se va asigura, de asemenea, transportul la unități medicale pentru persoane cu dizabilități sau pentru cei cu condiții severe, astfel încât, toți cei care au cu adevărat nevoie să beneficieze de sprijin.

Citeste și:  Peste 2.400 de militari, la parada militară de Ziua Naţională la Bucureşti! Ce se întâmplă la Brașov

„Toată lumea ar trebui să beneficieze de serviciile medicale de care are nevoie. Deschiderea Centrului de Promovare a Sănătății în Brașov marchează un pas semnificativ în direcția asigurării accesului universal la îngrijirea medicală, fără a ține cont de unde provin aceste persoane, de statutul lor social sau de cetățenie. În același timp, acest Centru simbolizează angajamentul nostru de a aduce transformări pozitive în comunitate.”,  a declarat Gabriela Cercel, director filiala de Cruce Roșie Brașov.

Centrul de Promovare a Sănătății din Brașov se găsește pe str. Bazaltului nr. 11 și funcționează de luni până vineri de la 08:30 la 17:00, iar accesul se face pe bază de programare telefonică la numărul +40723361276.

Citeste și:  Discursul Președintelui României, Klaus Iohannis, susținut în cadrul recepției oferite cu prilejul Zilei Naționale a României

„Deschiderea Centrului de Promovare a Sănătății este o expresie a angajamentului ferm a Crucii Roșii Române față de sprijinirea comunităților locale. Ne dedicăm pentru a furniza îngrijire medicală, consiliere psihologică și educație în domeniul sănătății, deoarece credem că fiecare viață are o valoare inestimabilă. Prin intermediul acestui Centru, ne străduim să stabilim legături fundamentate pe înțelegere și solidaritate între oameni, contribuind astfel la un viitor în care toată lumea să fie mai sănătoasă și mai fericită.”, a declarat Raluca Buzea, manager Programe de Sănătate, în Crucea Roșie Română.

Centrul de Promovare a Sănătății  este o componentă esențială a unui proiect vast ce implică inaugurarea a cinci centre permanente de promovare a sănătății, alături de implementarea unei Caravane de Sănătate mobile care va parcurge 14 județe din țară pentru a oferi servicii medicale gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.