Cu majorări mici, dar dese, prețul carburanților va atinge din nou valori usturătoare! Vezi care stații au cele mai bune prețuri din Brașov

Prețul carburanții a început din nou să crească. Sunt majorări mici, dar dese, iar trendul este ascendent. Analiştii economici atrag atenţia că nu este exclus că în săptămânile următoare să vedem din nou preţuri de 8 lei pe litru pe măsura ce China, cel mai mare consumator de petrol din lume îşi reia producţia industrială după perioada de lockdown. În plus, în februarie intră în vigoare embargoul total pentru produsele petroliere ruseşti, transmite Televiziunea Română.

Benzinăriile au început să crească din nou ușor-ușor prețurile. În 24 de ore, la stațiile Petrom, prețul benzinei și motorinei a crescut cu 5 bani până la 6,39 lei, respectiv 7,57 lei pe litru. Alți benzinari au prețuri și mai mari.

Citeste și:  „Faust”, grand-opera pe scena Operei Brașov

În municipiul Brasov, un litru de benzină standard costă astăzi între 6,38 şi 6,53 de lei. În cazul motorinei standard, preţul unui litru variază, la Brașov, între 7,54 și 7,66 lei.

Caută cele mai bune prețuri de carburanți din Brașov, AICI – lista actualizată zilnic.

”Nu este exclus că în săptămânile viitoare să vedem din nou la pompă preţuri de peste 8 lei pe litru, mai cu seamă că din februarie, embargoul la adresa petrolului rusesc va deveni total”, a declarat pentru TVR, Adrian Negrescu, analist economic.

Cauze care pot influența prețul carburanților sunt multe și diverse. Cert este că analiștii consideră că vom avea un an 2023 agitat, cu multe scăderi și majorări de prețuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.