Cu mască sau fără mască la orele de sport? Dr. Andreea Moldovan a făcut precizări!

Măștile sunt necesare și la orele de sport pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Dacă un copil ar infecta alții în timpul orelor de sport ar compromite tot efortul din școală, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan.

Aceasta a precizat că măștile chirurgicale nu sunt atât de etanșe încât sa împiedice oxigenarea corectă. În timpul orelor de sport elevii fac efort, expira prelungit, cantitatea de virus devine mai bogată, a mai spus medicul, citat de Mediafax.

Păstrăm masca în clasă, pe coridoare, în toate spațiile interioare, ceea ce înseamnă că elevii, dacă poartă cum trebuie masca, teoretic sunt protejați. În schimb mergem la ora de sport și o dăm jos. Dacă la ora de sport sau ulterior se identifică un copil bolnav, toți colegii care au stat în preajma lui fără mască sunt automat contacți direcți și automat merg în izolare. Este efectiv păcat, ca pentru o oră de educație fizică pe care poți să o faci în mod protejat, să compromiți tot efortul din restul școlii”, a susținut Andreea Moldovan în cadrul unui interviu la Digi24.

Foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.