Cum a ‘abramburit’ Ministerul Educaţiei admiterea în liceu: Cum se scuză Ecaterina Andronescu

Haos total creat de Ministerul Educaţiei, care a aprobat cu întârziere planul de şcolarizare la clasa a IX-a, pentru anul şcolar 2019-2020. Elevii, părinții, profesorii și chiar inspectorii școlari se plâng de faptul că absolvenţii claselor a VIII-a nu au avut suficient timp să se decidă asupra şcolii pe care o vor urma după finalizarea ciclului gimnazial. Doar ministrul Învăţământului priveşte cu pasivitate situaţia şi afirmă că ministerul de resort nu a afectat în niciun fel desfăşurarea admiterii în licee şi şcoli profesionale.
De altfel, Ecaterina Andronescu nu vede o problemă nici în faptul că elevii nu au primit încă broșura cu locurile la liceu și școli profesionale, codurile și informațiile de admitere, această întârziere fiind strict legată de aprobarea târzie a planului de școlarizare.
„Broșurile au apărut, sunt gata, aseară (vineri seara, n.red) s-a încheiat procedura. Însă broșura este necesară în momentul în care s-a încheiat examenul de evaluare și fiecare elev și familia lui știu care este media cu care intră în competiție și ce opțiuni au. Acela este momentul în care trebuie să apară broșura“, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, care a adăugat: „În 2001 am făcut acest sistem de repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a și îl cunosc foarte bine. Nu ai nevoie de broșură decât în momentul în care îți știi media la evaluare și uitându-te în broșură să îți poți organiza opțiunile“, a declarat Ecaterina Andronescu sâmbătă, la aniversarea de 150 de ani a Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă“ Brașov.
Evevii şi părinţii se plâng de faptul că s-a creat o inechitate faţă de absolvenţii de anul acesta şi că i-ar fi ajutat foarte mult dacă broşura ar fi fost gata înainte de Evaluarea Națională, așa cum s-a întâmplat anii trecuți.
La admiterea în liceu pentru anul școlar 2019 – 2020, la Brașov vor fi cu 4 clase a IX-a mai puțin decât în anul precedent, după ce Ministerul Educației a decis să desființeze 11 clase de liceu și să înființeze în loc 7 clase de școală profesională.

Citeste și:  CFR Călători organizează concursul de fotografie Ziua Libertății de Mișcare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.