Cupa Corona la patinaj viteză și-a desemnat campionii. Mihaela Hogaș și Cristian Nedelea au cucerit trofeele la seniori

Săptămâna trecută, pista de role din Parcul Sportiv Brașov s-a încins sub rolele patinatorilor de viteză care au concurat în Cupa României, Campionatul Național de Juniori C D E F și Cupa Corona.

Competiția care a încheiat trio-ul competițional, Cupa Corona, s-a desfășurat în datele de 13 și 14 august și a alinat la start 120 de sportivi din toate categoriile de vârstă.

Competiția adună în fiecare an la start cei mai buni patinatori ai momentului și este unul dintre evenimentele cele mai importante la nivel național în patinajul viteză.


Cei 24 de sportivi în tricourile galben/albastre ale Coronei au luptat cu cei mai în formă patinatori ai momentului din țară și au reușit să aducă Clubului Corona Brașov o clasare pe locul secund în clasamentul cluburilor, la doar câteva puncte de locul 1, ocupat de CS Petrolul Ploiești. Poziția a 3-a în clasamentul cluburilor a fost ocupată de CSU Brașov.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Juniorii Corona

Mihaela Hogaș și Cosmin Nedelea au câștigat detașat categoria seniorilor, chiar și în condițiile în care au revenit pe role după un cantonament de trei săptămâni pe gheață.

Juniorii pregătiți de antrenorii Bogdan Stănescu, Cristian Popa și Kristo Katalin au obținut rezultate bune și foarte bune: (categoria Juniori B) – Frâncu Citre Antonia a ocupat locul 3; (categoria Juniori F) – Munteanu Cătălina a ocupat locul 2 în clasamentul feminin, în timp ce Paul Turian s-a clasat pe poziția a 4-a la masculin; (categoria Juniori E) locul 2 a fost ocupat de Ana Bălescu, locul 3 de Anya Adafinei iar Alexandra Spătăroiu a fost ce-a de-a șasea clasată, în timp ce David Moisei a sosit pe poziția a 4-a în clasamentul masculin; (categoria Juniori D) locul 4 al junioarelor D fost adjudecat de Cleopatra Munteanu, locul 6 de Ariana Boariu și locul 9 de Vanessa Feier, iar Monea Marius a sosit pe locul 4 în clasamentul masculin; (categoria Juniori C) Medan George a fost primul clasat în afara podiumului, pe poziția 4, iar Cristian Francu Citre a ocupat poziția 6.

Citeste și:  Cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

În cadrul Campionatului Național pentru Juniori C D E F care a precedat Cupa Corona, juniorii Coronei și-au adjudecat câteva dintre medaliile puse în joc și au obținut clasări foarte bune. Iată rezultatele juniorilor Coronei:

Categoria Juniori F

  • Cătălina Munteanu –  Argint – 2×250 m, Argint – 500m, Argint în clasamentul general
  • Paul Turjan –  Loc 4 – 2x250m, Loc 4 – 500m, Loc 4 în clasamentul general

Categoria Juniori E

  • Ania Adafinei – Bronz – 2x500m,  Argint – 750m, Argint clasamentul general
  • Ana Bălescu – Argint – 2x500m, Bronz – 750m, Bronz clasamentul general
  • Alexandra Spătăroiu – Loc 6 – 2x500m, Loc 6 – 750m, Loc 6 în clasamentul general
  • David Moisei – Loc 4 – 2x500m, Loc 4 – 750m, Loc 4 în clasamentul general
Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Categoria Juniori D

  • Cleopatra Munteanu – Loc 4 – 500m, Loc 4 – 1000m, Loc 4 în clasamentul general Ariana Boariu – Loc 6 – 500m, Loc 6 – 1000m, Loc 6 în clasamentul general
  • Marius Monea – Loc 4 – 500m, Loc 4 – 1000m, Loc 4 în clasamentul general

Categoria Juniori C

  • George Medan –  Loc 4 – 500m, Loc 4 – 1000m, Loc 4 în clasamentul general
  • Cristian Frâncu Citre – Loc 6 – 500m, Loc 6 -1000m, Loc 6 în clasamentul general

Clubul Corona Brașov și echipa de organizare mulțumesc tuturor patinatorilor, antrenorilor, oficialilor și spectatorilor prezenți la cele trei evenimente desfășurate săptămâna trecută în Parcul Sportiv Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.