Cupa Mondială la Rugby, în direct la TVR

Între 20 septembrie şi 2 noiembrie, telespectatorii pot viziona în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD toate cele 48 de partide ale Cupei Mondiale de Rugby. Ediţia cu numărul 9 se desfăşoară în premieră în Asia, iar primul meci, dintre ţara gazdă, Japonia şi Rusia, are loc la Tokyo, pe 20 septembrie. Partida este precedată de ceremonia de deschidere, transmisă tot în direct de TVR.

TVR 1 şi TVR HD transmit în direct şi în exclusivitate principala competiţie de rugby a anului, Cupa Mondială de Rugby. Cel mai important eveniment rugby al planetei şi al treilea mare eveniment sportiv al lumii, după Jocurile Olimpice de vară şi CM de Fotbal, începe în 20 septembrie, zi în care telespectatorii vor putea vedea în direct la TVR 1 şi TVR HD ceremonia de deschidere a competiţiei, transmisă de la ora 12.30 şi meciul de deschidere Japonia-Rusia, de la 13.45. Programul complet al transmisiunilor TVR de la Cupa Mondială de Rugby se regăseşte în documentul ataşat.

Comentariul partidelor de rugby ale Cupei Mondiale Japonia 2019 va fi asigurat de jurnaliştii TVR Dragoş Bocanaciu şi Alexandru Roman.

‘E un eveniment aşteptat de foarte mulţi oameni, o sărbătoare a rugbyului la nivel mondial! Telespectatorii Televiziunii Române vor putea urmări toate partidele în exclusivitate, iar pe parcursul competiţiei vom avea parte de dueluri spectaculoase oferite de cei mai în formă jucători de rugby’- Alex Roman, jurnalistul TVR care va comenta meciurile competiţiei împreună cu Dragoş Bocanaciu şi alături de invitaţi din lumea rugby-ului.

‘Îmi doresc ca telespectatorii TVR să se bucure de regalul de rugby pe care îl va oferi Cupa Mondială din Japonia, iar după această cupă mondială, să înţeleagă că rugbyul nu este un sport brutal, ci unul care te învaţă că, mai important decât cel pe care îl ai în faţa ta, este cel pe care îl ai alături. Rugby-ul este o disciplină în care echipa e mai importantă decât vedeta!’, adaugă Dragoş Bocanaciu, jurnalist TVR, care va comenta partide din competiţia mondială de rugby.

Ediţia din acest an se desfăşoară în premieră în Asia, mai exact în 14 oraşe ale Japoniei. 20 de echipe, împărţite în patru grupe, se înfruntă pentru câştigarea Cupei Mondiale de Rugby, echipele urmând să joace fiecare cu fiecare. Primele două clasate din grupe se califică în sferturi, apoi semifinale. Câştigătoarele semifinalelor joacă finala, iar celelalte două – finala mică. Echipele care termină competiţia în primele trei locuri se vor califica automat la ediţia următoare a Cupei Mondiale din 2023, care se va desfăşura în Franţa.

Despre cele 20 de echipe participante
12 dintre echipele prezente la turneul final au fost automat calificate pentru competiţia din Japonia, datorită clasării pe primele 3 locuri din grupele Mondialului din 2015. Celelalte 8 echipe au jucat turnee de calificare pe regiuni.

11 dintre cele 20 de echipe calificate au fost prezente la toate ediţiile Cupei Mondiale încă de la înfiinţare, în 1987 – Canada, Japonia, Anglia, Franţa, Irlanda, Italia, Scoţia, Ţara Galilor, Australia şi Argentina şi Noua Zeelandă.

Istoric Cupa Mondială Rugby
De la prima ediţie, din 1987, audienţa tv, veniturile şi numărul de spectatori au fost în continuă creştere la competiţia mondială de rugby.

Prima ediţie s-a desfăşurat în Noua Zeelendă şi Australia. Noua Zeelandă este deţinătoarea celor mai multe titluri de campioană mondială – 3, prima dată în 1987, apoi în 2011 şi 2015.

Australia s-a impus de două ori, în 1991 şi 1999, Africa de Sud în 1995 şi 2007, iar Anglia, o singură dată, în 2003. Anglia, de altfel, este singura echipă din Europa care a câştigat Cupa Mondială.

Finala ediţiei din 2015, dintre Noua Zeelandă şi Australia, a înregistrat o audienţă de 120 de milioane de telespectatori, iar 2.5 milioane de spectatori au asistat din tribune la meciuri de-a lungul Cupei Mondiale din 2015.

Ce echipe se întrec la Cupa Mondială de Rugby 2019
Grupa A: Irlanda, Scoţia, Japonia, Rusia, Samoa Grupa A deschide Cupa Mondială cu înfruntarea dintre Japonia, ţara gazdă şi Rusia. Ţara gazdă a fost supriza ediţiei anterioare, când a reuşit o victorie răsunătoare în faţa Africii de Sud. Rusia vine din postura de echipă calificată graţie eliminării României. Irlanda atacă trofeul din postura de lider mondial, loc ocupat în premieră.
Scoţia va fi un adversar incomod şi cu pretenţii la sferturi, la fel ca şi Samoa.

Grupa B: Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia, Namibia, Canada Noua Zeelandă este câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei Mondiale, dar şi cea mai titrată echipă la nivel de trofee – 3 la număr. Africa de Sud şi Italia se vor lupta pentru un loc în sferturi, în timp ce Canada şi Namibia vor încerca să ne bucure cu un joc cât mai frumos.

Grupa C: Anglia, Franţa, Argentina, Statele Unite şi Tonga Anglia şi Franţa se întâlnesc şi la Mondial, un duel obişnuit între ele. În Turneul Celor 6 Naţiuni, Argentina este mereu un adversar redutabil, dar şi Statele Unite şi Tonga au echipe puternice.

Grupa D: Australia, Ţara Galilor, Georgia, Fiji şi Uruguay Australia este finalista ediţiei trecute; Ţara Galilor – o echipă extrem de puternică – a câştigat Turneul Celor 6 Naţiuni în acest an. Georgia are o echipă în continuă creştere, adversara de tradiţie a României. Fiji este o echipă cu tradiţie la Cupa Mondială, iar Uruguay vine cu o echipă care va juca pentru a se bucura de rugby la nivel înalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.