Cursele de accelerare revin la Brașov sub denumirea Promo Speed Challenge powered by Total

După 19 ani de la prima cursă de accelerare organizată în Brașov de clubul Auto Blic și după trei ediții de curse de același gen organizate în urmă cu aproximativ 10 ani de clubul păstorit de promotorul și campionul driftului în România, Gabi Onofrei, spectaculoasa cursă de accelerare cunoscută în limbaj popular sub denumirea de ”liniuțe” revine în Brașov ca parte a celei de-a doua etape a competiției Promo Rally powered by Total.

Duminică, 8 Noiembrie, pe strada Timișul Sec (Centura veche a Brașovului) se va desfășura spectaculoasa cursă de accelerare.

Simplificând la maxim desfășurarea unei ”liniuțe” aflăm din regulamentul sportiv că participanții se întrec formând perechi și așa cum se spunea în jocurile copilăriei ”cine pierde, pleacă acasă”. Participanții amatori vor fi împărțiți în 9 categorii, în funcție de capacitatea motorului și de tracțiunea automobilului pe care o înscriu la competiție.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Organizatorii speră să ofere participanților, prin cea de-a doua zi a etapei Promo Speed Challenge powered by Total, o altă abordare în ceea ce privește viteza în sportul auto. Nu în ultimul rând, ”liniuțele” organizate după reguli sportive și desfășurate în condiții de securitate maximă au rolul declarat al oficialităților locale, Primărie și Poliție, de educare și conștientizare a participanților în trafic în ceea ce privește folosirea vitezei numai în competiții sportive.

De altfel, acest gen de concursuri auto se potrivesc sloganului proiectului Promo Rally powered by Total: Defensiv pe șosea. Sportiv pe circuit.

La această oră se desfășoară înscrierile pentru competiția de duminică și încă din prima zi a trecut linia de sosire a înscrierilor domnul Călin Donca, care și-a anunțat participarea sa la bordul a trei automobile: Lamborghini Urus, Lamborghini Aventador și BMW i8. Înscrierile continuă până Vineri, 6 Noiembrie, iar organizatorii așteptă adversari pe măsura lui Călin Donca.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Documentele necesare înscrierii la Promo Speed Challenge pot fi accesate aici:

• Regulament
• Cerere inscriere concurent
• Chestionar COVID-19
• Harta generala

Programul Promo Speed Challenge powered by Total:

08:30 – 09:45 Verificări tehnice

10:00 – 12:00 Antrenament

12:00 – 14:00 Calificări

14:00 – 16:00 Concurs

16:30 Festivitatea de premiere

Promo Speed Challenge powered by Total se va desfășura cu avizul DSP și CJSU Brașov și, de asemenea, se va desfășura în totală concordanță cu cele stipulate în Ordinul Comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății Nr. 1219 / 1634 / 2020 privind regulile ce trebuie respectate pentru desfășurarea competițiilor în aer liber.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Organizatorii reamintesc tuturor celor care sunt interesați să participe la acest gen de competiție sportivă câteva din regulile de respectat:

  • Prezența spectatorilor este restricționată complet pe toată desfășurarea etapei;
  • Purtarea măștii de protecție este obligatorie;
  • Se va păstra obligatoriu distanțarea fizică.

Promo Speed Challenge powered by TOTAL este susținut de:

  • TOTAL România – partener oficial
  • Pro-X, Konvekta, TELL Security Systems, Cyclon Motorsport, Auto Chelu, Comprest, TehnoSting, Infinity Trophy, Angelli – parteneri

Promo Speed Challenge powered by TOTAL este organizat de Asociația Județeană de Automobilism Sportiv prin clubul Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Brașov, al Biroul de Poliție Rutieră Brașov, al Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, al Poliției Locale Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.