Cutremur în PNL Brașov: Cad capete și plouă cu demisii – Veștea nu se atinge de Scripcaru, protejatul lui Orban

Preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, taie în carne vie în partid. Membrii PNL sunt zburați pe capete de pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean. Președintele PNL Brașov își justifică acțiunea prin faptul că vrea să scape formațiunea de membrii du probleme de imagine. Dorința de a-și curăța în sfârșit partidul este una inexplicabilă, dat fiind faprul că problemele de integritate pe care Veștea le invocă în mazilirea peneliștilor îi erau cunoscute de multă vreme. a cedat în faţa USR de dragul obţinerii unei majorităţi şi îşi scoate colegii de pe listele de la Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean.

Veștea le-a mai cerut candidaților să depună declarații de integritate, prin care să susțină că niciodată nu au suferit vreo condamnare definitivă. Tuturor consilierilor care au suferit vreo condamnare definitivă să li se va retrage sprijinul politic.

Dar nu doar membrii cu afaceri judiciare sunt vizați de furia președintelui PNL Brașov. Toate organizațiile care au obținut la alegeri un scor sub 37% sunt amenințate cu dizolvarea.

Și ca să arate că nu glumește, Veștea a decapitat primele organizații. Cea care a stârnit cele mai mari valuri în PNL Brașov a fost dizolvarea conducerii organizației municipale. Conducerea interimară a organizației municipale Brașov a fost asumată chiar de Veștea. Conducerea celorlalte filiale pedepsite au fost încredințate astfel: La Codlea – Popoiu, Făgăraș – Mihail Veștea, Săcele – Ciprian Sterpu, Ghimbav – Ionel Fliundra, Predeal, Rupea – Opriș Alexandru.

LiviuCocoș și Mihai Donțu au demisionat pe loc

Liviu Cocoş – condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în calitate de consilier local. În 2011, Liviu Cocoş, în calitate de consilier la Predeal, alături de alţi doisprezece consilieri locali, a atribuit preferenţial locuinţe ANL. Sentinţa a fost menţinută şi de Curtea de Apel Braşov, decizia fiind definitivă.

Mihai Donţu a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere de 3 ani, pentru ucidere din culpă. A accidentat mortal un bărbat în vârstă de 60 de ani pe o trecere de pietoni.

La Consiliul Local Braşov, Adrian Oprică este și el pe lista neagră a lui Veștea. Oprică a avut în urmă cu peste zece ani probleme, după ce a fost depistat băut la volan şi a fost condamnat. La această oră are cazierul curat.

Ungureanu Vasile, care este și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică și nașul lui Adrian Veștea. A fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești, în data de 23 septembrie, la 1 an şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului, potrivit newsbv.ro.

Ungureanu mai este cercetat penal și pentru presupusa infracţiune de dare de mită. Potrivit DNA, în campania electorală din 2012, Căncescu, în calitate de preşedinte al PNL, ar fi pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei şi 15.000 lei pentru a-i pune pe aceştia pe lista de candidaţi pentru un post de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Braşov, potrivit newsbv.ro.

Lista peneliștilor care au interzis să candideze la funcția de vicepreședinte CJ Brașov

Adrian Gabor – cercetat penal pentru comiterea conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În aceeași situație se află și Dragoş Romulus Crăciun.

Acțiunea liderului PNL Brașov îl amenință direct și pe George Scripcaru, mare învins al alegerilor de la Brașov. USR i-a cerut lui Veștea mazilirea lui Scripcaru, doar că momentan, acesta este protejat în mod inexplicabil, de premierul Ludovic Orban, care nu acceptă în ruptul capului să lase pe cineva să se atingă de fostul primar al Brașovului, în ciuda dosarelor penale pe care le are în instanță. Gurile rele spun că Scripcaru și-ar fi câștigat imunitatea și protecția lui Orban grație potenței sale financiare care răspunde nevoilor de finanțare ale liberalilor de la vârf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.