Dan Alexa: “Este un meci important, trebuie să legăm 3-4 victorii”

Dan Alexa pleacă în deplasarea de pe sinteticul din Buftea, cu Progresul Spartac, doar cu gândul la victorie. Antrenorul de la FC Braşov vrea să lege cel puţin 3-4 victorii, acum că primul succes a venit pe teren propriu.

Meciul va fi unul dificil, chiar dacă FC Braşov joacă în compania unei nou-promovate, asta pentru că suprafaţa de joc este una sintetică, iar jucătorii braşoveni nu au avut posibilitatea să se antreneze pe un teren similar în această săptămână. Cele de la ICIM şi Tărlungeni, chiar dacă sunt tot sintetice, nu au suprafaţa la fel ca del de la baza sportivă de la Buftea.

“O echipă specială ca stil de joc, cu o filozofie clară. O echipă formată din jucători care evoluează împreună de 5-6 ani. Cu un antrenor care a creat echipa asta. O filosofie a jocului de posesie. O echipă care joacă, care își impune ritmul. Au jucat și futsal, de aia preferă să joace pe teren sintetic. O formație care iese puțin din tiparul ligii a doua. Trebuie în primul rând să ne acomodăm repede cu suprafața de joc. Trebuie să ne așteptăm la un ritm bun al lor. Ei prin asta excelează. Printr-un ritm bun atunci când au mingea, fac un presing foarte agresiv. Dar am așteptări de la echipa noastră să arătăm determinare. Este un meci important pentru că dacă vrem să realizăm ceea ce ne-am propus, trebuie să legăm 3-4 victorii. Este un joc cheie al acestui început de campionat. Este clar un avantaj al lor că se joacă pe teren sintetic. Au jucat tot sezonul pe o astfel de suprafață. Echipa lor este și omogenă, au schimbat cel mult 3-4 jucători. Au adus fotbaliști care au crescut nivelul calitativ al lotului.”, a spus Dan Alexa în conferinţa de presă premergătoare jocului.


Pentru meciul de sâmbătă Dan Alexa nu se va putea baza pe portughezul Diogo Izata, croatul Tomislav Sorsa și Adi Chică-Roșă, toți trei accidentați.


Partida va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11.00, la Buftea, în baza Centrului Naţional de Fotbal al FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.