Dan Alexa, înainte de meciul de la Buzău: “Îmi doresc enorm să arătăm bine și să câștigăm”

Dan Alexa vrea nouă puncte din cele trei meciuri rămase de disputat din sezonul regular al Ligii a 2-a, iar primele trei să le aducă de la Buzău. Ştie că meciul este unul extrem de greu, însă spune că presiune mai mare va fi pe jucătorii Gloriei, care sunt pe loc de play-off, şi îl pot pierde.

“Un meci foarte important. Ca să accedem în play-off nu avem voie să facem pași greșiți. Avem nevoie de 9 puncte din aceste 3 jocuri. Cu mare șansă, 7 ar fi suficiente, dar nu cred. Întâlnim o echipă care e pe loc de play-off, omogenă, puternică pe propriul teren. Care de la începutul campionatului și-a fixat ca obiectiv promovarea. În vară, pe ei și pe “Poli” Iași îi vedeam principalii favoriți. O deplasare foarte grea vom avea.

Am pretenția de la tot ce înseamnă FC Brașov să mergem pozitivi în această deplasare. Cred că presiunea mare este pe Buzău, mai mare decât pe noi. Mergem să facem un meci bun, am așteptări de la jucătorii mei să se ridice la importanța jocului, pentru că este un meci între două echipe bune. Cu miză mare pentru amândouă și îmi doresc enorm să arătăm bine și să câștigăm normal. Când îți fixezi obiective cum ar fi calificarea în play-off, normal că ajungi în momente în care meciurile astea cu miză trebuie să le fructifici.

Din păcate, am avut trei momente în turul camponatului cu astfel de presiune în momente cheie, pe care nu le-am gestionat așa cum ar fi trebuit. Însă, chiar cred cu tărie că presiunea mai mare este pe cei de la Buzău.

Pentru mine este important să arătăm ca o echipă bună, să practicăm un joc foarte bun și să impunem respect. Avem jucători cu experiență. Putem să nu câștigăm, dar am pretenția să evoluăm bine, să ne ridicăm la miza partidei. Și pentru acest meci, dar și pentru analiza pe viitor”, a spus Dan Alexa, antrenorul de la FC Braşov.

Pentru acest meci Dan Alexa nu se va putea baza pe Ştefan Blănaru care va sta aproximativ două luni, după accidentarea suferită la antrenament şi pe Adi Chică-Roşă, care a început antrenamentele cu echipa după accidentarea din meciul din toamnă cu Dinamo, dar care are abia 3 zile de pregătire normală.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Meciul dintre Gloria Buzău şi FC Braşov va vaea loc joi, 23 februarie, de la ora 17.00. Partida va fi transmisă la TV, şi poate fi urmărită şi pe Digi Sport 1, Orange Sport şi Prima Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.