Dan Ghiță are concluziile evenimentului FIS SES CUP. Schi Alpin în Poiana Brașov

Dan Ghiță are motive de satisfacție în calitate de președinte al Comitetului de Organizare al FIS SES CUP a vorbit despre efortul organizatoric depus pentru o nouă edițe de succes pentru evenimentul internațional de schi alpin, din România. Au schiat sportivi din Liban, Lituania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Ungaria și România.  

Dan Ghiță are motive de mândrie fiindcă românii s-au remarcat la FIS SES CUP. Ștefănescu Alexandru Ștefan a câștigat la Slalom Uriaș și Slalom, în timp ce Diana Andreea Rențea s-a clasat pe primul loc la Slalom Uriaș, iar Maria Ioana Constantin s-a impus la Slalom.

„Am amânat două zile de cursă. Am început luni, pe 15 martie în forță, dar cu zăpadă puțină. Știam de avertizarea meteo despre aceste ninsori abundente, însă nu ne-am așteptat la așa ceva. Ce s-a întâmplat în Masivul Postăvaru, în partea superioară, unde s-au așternut aproape 2 metri de zăpadă proaspătă, nu s-a mai întâmplat de mulți ani în Poiana Brașov”.

Citeste și:  Începe finala Campionatului Național de hochei pe gheață: Corona Brașov luptă pentru tripla istorică!

FIS SES CUP a fost un eveniment de succes cu tineri sportivi valoroși care au apreciat efortul organizatorilor.

„Probabil că oamenii nu-și imaginează cât de problematic este să amenajezi o pârtie în timp ce ninge. Într-adevăr, poți schia, dar nu poți participa la o competiție. Pârtia din Poiana Brașov, Subteleferic, a fost amenajată, timp de aproape 36 de ore, in continuu. Astfel pe 18 martie a fost competiție. Asta înseamnă că undeva la o oră și jumătate  – două, mașina de bătut zăpada să iasă la amenajare : să îndepărteze zăpada proaspăt ninsă. Altă oră și jumătate – două, mașina de zăpadă să fie înapoi pe pârtie. În final ne-am prezentat foarte bine și atât competitorii cât și antrenorii au apreciat eforturile noastre.” Dan Ghiță, președintele Comitetului de Organizare al FIS SES CUP

Citeste și:  Începe finala Campionatului Național de hochei pe gheață: Corona Brașov luptă pentru tripla istorică!

Românii au obținut opt medalii la competiția de schi alpin Poiana Brașov SES CUP 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.