Dănuţ Bica: Ar fi benefic pentru cetăţenii acestei ţări ca epoca minciunii şi intoxicărilor să se încheie

Deputatul PNL, Dănuţ Bica, demonstrează că avertismentele formulate, în urmă cu 9 luni, de parlamentarii Partidului Naţional Liberal şi de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la cifrele în mare parte false care au stat la baza construirii bugetului din acest an au fost confirmate de realitate:

„Dacă veţi face un scurt apel la memorie, vă veţi aminti cu siguranţă că, în urmă cu 9 luni, atât noi, parlamentarii Partidului Naţional Liberal, cât şi preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, am avertizat că bugetul elaborat de Guvernul PSD pentru anul 2019 este construit pe cifre în mare parte false, bazat pe bani care în realitate nu există, croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Ni s-a replicat atunci că nu avem dreptate şi că resursele bugetare vor acoperi toate cheltuielile programate pentru acest an.
Din păcate, şi spun acest lucru fără vreo urmă de satisfacţie, previziunile noastre s-au adeverit! Astfel, după primele 10 luni din 2019, veniturile bugetare au fost mai mici cu peste 18 miliarde de lei decât cele prognozate, un minus de peste 10 miliarde provenind din impozitele neîncasate, iar diferenţa de circa 8 miliarde din fondurile europene neutilizate. În plus, cheltuielile programate iniţial au fost subevaluate, motiv pentru care sumele necesare pentru plata pensiilor şi salariilor şi banii pentru persoanele cu dizabilităţi s-au terminat încă din luna octombrie, iar plăţile restante ale statului român către mediul de afaceri au ajuns la aproape 10 miliarde de lei.”
Deputatul PNL Dănuţ Bica afirmă că prin modul în care Guvernul Ludovic Orban a reuşit, în numai trei săptămâni de la învestire, să găsească soluţii optime pentru cele mai presante probleme economice şi sociale s-a realizat primul pas pentru redirecţionarea României pe drumul spre normalitate:
,,În acest context, consider că modul responsabil şi profesionist prin care Guvernul Ludovic Orban a reuşit, în numai trei săptămâni de la învestire, să găsească soluţii optime pentru toate aceste probleme merită aprecierile maxime. Da, în situaţia deosebit de dificilă, în care a preluat de la echipa Dăncilă visteria ţării goală şi toate rezervele bugetare epuizate, Guvernul PNL a identificat soluţiile prin care toţi pensionarii să-şi primească pensiile la timp şi integral, prin care banii pentru salarii să fie asiguraţi în toate instituţiile statului, prin care restanţele salariale câştigate de profesori în instanţă să fie achitate potrivit legii, iar mediul de afaceri să-şi primească imediat sumele din TVA şi banii pentru concediile medicale pe care guvernanţii PSD nu le-au plătit. De asemenea, s-au găsit soluţii financiare şi pentru acoperirea plăţilor restante pentru proiectele realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
În concluzie, consider că prin felul în care Ludovic Orban şi miniştrii săi au gestionat rectificarea bugetară la acest final de an, reuşind, în condiţii deosebit de nefavorabile, să găsească soluţii pentru rezolvarea tuturor problemele sociale şi economice ale momentului, s-a realizat şi demolarea valului de ştiri false prin care propagandiştii PSD se străduiesc să intoxice lumea. PNL nu va tăia nici pensii, nici salarii! Să vedem ce vor mai spune cei din PSD anul viitor, atunci când Guvernul Orban va realiza atât implementarea prevederilor Legii salarizării, cât şi creşterea salariului minim şi majorarea punctului de pensie. Ar fi benefic pentru cetăţenii acestei ţări ca epoca minciunii şi intoxicărilor să se încheie şi să ne reorientăm cu toţii către raţiune şi bun simţ în modul de a face politică. Sunt convins că Ludovic Orban şi echipa liberală pe care o conduce vor reuşi, în cel mai scurt timp, să redirecţioneze ţara pe drumul spre mult-dorita normalitate. Viitorul va demonstra că Guvernul actual reprezintă singura şansă pentru România în această perioadă critică.”

Citeste și:  Concert vocal-simfonic excepțional sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, în așteptarea sărbătorilor pascale, la Filarmonica Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.