David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din lume. Record mondial și aur european în doar 46 secunde

La 13 ani distanță, recordul mondial a picat la Roma. David Popovici a reușit performanța de a deveni cel mai rapid înotător din lume.

David Popovici a reușit astăzi, la Europenele de Natație de la Roma, să doboare recordul mondial în proba de 100 de metri. Românul a devenit astfel cel mai rapid înotător din lume.

David Popovici, antrenat de Adrian Rădulescu, a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri liber cu timpul de 46 secunde și 86 sutimi. Vineri, românul înotase în semifinale imul de 46 secunde și 98 sutimi.

Așadar, David Popovici, campion mondial în acest an la Budapesta în proba de 100 metri, a reușit să cucerească și aurul european și totodată să doboare recordul mondial.

Citeste și:  Sfârșit de sezon de schi în Postăvarul! Temperaturile ridicate din ultima vreme au accelerat deteriorarea pârtiilor

Românul doboară astfel recordul mondial stabilit în 2009 de  brazilianul César Augusto Cielo Filho, 46, 91.

Astfel că după 13 ani, recordul mondial este doborât de un român, într-o zi de 13.

David Popovici are în acest an, rezultate uluitoare. Două medalii de aur la Mondialele din Budapesta, la 100 și 200 metri liber, și patru medalii de aur la Europenele de Juniori de la Otopeni.

Foto. Raed Krishan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.