De astăzi se pot ridica cererile pentru ajutorul de încălzire

Direcția de Asistență Socială Brașov informează opinia publică că începând cu data de 22.09.2022 se asigură distribuirea formularelor tipărite (cerere – declarație pe proprie răspundere), iar începand cu data de 26.09.2022 se preiau documentele necesare acordării ajutorului în baza căruia, consumatorii vulnerabili de energie beneficiază de ajutor pentru încălzire (pe perioada 01.11.2022-31.03.2023) şi de suplimentul pentru energie (pe întreaga perioadă a anului) pentru acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei.

Formularele pot fi ridicate:

Citeste și:  Paul Georgescu, înotătorul român care a parcurs strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă în 9 ore

Cererile se depun începând cu data de 26.09.2022:

-fie personal la sediul din str. Panselelor, nr. 23 în timpul programului de lucru: luni, marți, miercuri,vineri între orele 08:30-15:00 cu pauză de dezinfecție 11.30-12.00 joi între orele 8.30-17.00 cu pauze de dezinfecție 11.30-12.00 și 14.30-15.00;

-fie pe email dasbv@dasbv.ro.

Pentru reducerea timpului de așteptare există inclusive posibilitatea de programare online accesând https://dasbrasov.programero.ro/.

Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Citeste și:  În data de 28 martie, Ciolacu a emis decizia finală privind închiderea magazinelor în weekend

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

  1. Între 250 lei – 25 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;
  2. Între 500 lei – 50 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;
  3. Între 320 lei – 32 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi şi/sau petrolieri;
  4. Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

  b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;

  c) 10lei/lună pentru consumul de energie termică;

  d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri

De pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/ pot fi obținute informații despre:

• Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei – http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/ ;

• Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei http://www.dasbv.ro/wp-content/uploads/2018/01/acte-necesare.pdf;

Precizare

Actele necesare sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea stabilirii dreptului cuvenit.

Pentru documentele care trebuie prezentate în copii, rugăm solicitanții să pregătească copii ale acestora deoarece în zonă nu există posibilitatea de copiere a documentelor.

Telefon de contact 0723 661208 sau 0368 469995, interior 841.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.