De azi se introduce Biletul Unic de vizitare a tuturor muzeelor aflate în subordinea administraţiei publice judeţene (BRAȘOV)

Începând de luni, 20 decembrie, Consiliul Judeţean Braşov introduce Biletul Unic de vizitare a tuturor muzeelor aflate în subordinea administraţiei publice judeţene.

Pe baza Biletului Unic, disponibil la cele patru muzee braşovene şi cinci secţii ale acestora, pot fi vizitate următoarele instituţii: Muzeul Judeţean de Istorie, respectiv Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor, Muzeul de Etnografie Braşov şi cele trei secţii ale sale – Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etnografic Săcele şi Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor” – inclusiv Casa „Ştefan Baciu”.

Celor nouă destinaţii muzeale amintite li se vor adăuga încă două, din cadrul Muzeului Județean de Istorie Brașov, aflate în curs de amenajare. Ne referim la Bastionul Graft situat pe Aleea după Ziduri şi la Muzeul Sportului şi Turismului Montan care urmează să fie deschis în clădirea Olimpia.

Preţul Biletului Unic este de 25 de lei pentru adulţi, 20 lei pentru pensionari, 5 lei pentru copii şi 50 de lei pentru pachetul destinat unei familii formate din doi adulţi şi doi copii.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Valabilitatea sa este de 15 zile din momentul achiziţionării, astfel încât cei care îl cumpără să aibă timp să viziteze toate muzeele, inclusiv cele de la Săcele şi Rupea.

Implementarea Biletului Unic a fost un demers realizat prin colaborarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan, cel care coordonează activitatea instituţiilor de cultură, cu conducătorii celor patru muzee de interes judeţean: Nicolae Pepene, managerul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, dr. Alexandru Stănescu, directorul Muzeului de Etnografie Braşov, dr. Radu Popica, managerul Muzeului de Artă Braşov, şi dr. Valer Rus, managerul Muzeului „Casa Mureşenilor” Braşov.

Iniţiatorii demersului şi-au propus să îmbunătăţească vizibilitatea muzeelor brașovene atât în cadrul comunităţii, cât şi pe plan naţional şi internaţional, să asigure accesul turiștilor români și străini la patrimoniul cultural al județului Brașov, să-i convingă inclusiv pe localnicii din municipiu şi judeţ să treacă pragul muzeelor, în aşa fel încât numărul de vizitatori să crească.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Având în vedere că preţul Biletului Unic este accesibil pentru copii, implementarea lui va crea posibilitatea vizitării muzeelor de către grupuri şcolare organizate, atunci când contextul pandemic va permite acest lucru.

„Realizarea unui Bilet Unic de acces pentru toate muzeele din subordinea Consiliului Județean mi s-a părut importantă pentru a crește vizibilitatea muzeelor noastre. Prin acest bilet ne-am propus să creștem numărul de vizitatori în muzee, să le facem mai accesibile și pentru turiști, dar în special pentru brașoveni. Am stabilit prețurile atât de atractive și am crescut termenul de valabilitate la 15 zile tocmai  pentru brașoveni, pentru că am constatat că muzeele noastre sunt vizitate mai ales de turiști. Ne dorim să atragem și câți mai mulți copii, consider important să îi educăm de la vârstele cele mai fragede, să înțeleagă și să aprecieze cultura. Numai așa ne putem asigura că vom avea continuitate în timp. Următorul pas este să realizăm un bilet comun de intrare pentru mai multe obiective turistice și culturale, nu numai pentru muzeele din subordinea Consiliului Județean și am făcut deja pași concreți și în această direcție: am găsit soluția prin care putem emite un bilet comun și am avut discuții cu reprezentanții de la Prima Școala Românească și Biserica Neagră. Sper să vă putem prezenta în curând rezultate pozitive și în această direcție”, a declarat Szenner Zoltan, vicepreşedintele CJ Braşov.

Biletul Unic se poate achiziţiona momentan doar în format fizic, de la oricare dintre muzeele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Braşov. În paralel, instituţiile muzeale vor continua să pună în vânzare actualele bilete individuale de intrare.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

În viitor, Biletul Unic va fi extins şi completat, în aşa fel încât să permită accesul publicului şi la alte obiective turistice din municipiul Brașov sau din județ.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.