De la 1 august, atât impozitul pe veniturile din jocurile de noroc, cât și numărul celor ce-l vor datora se majorează

Începând de luna viitoare, cei ce câștigă la jocurile de noroc vor trebui să dea statului mai mulți bani sub formă de impozit, potrivit unui proiect de ordonanță apărut luni, ce vizează modificarea Codului fiscal. Totodată, va trebui plătit impozit și în cazul câștigurilor la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine sau lozuri de peste 600 de lei, nu ca acum, doar pentru cele de peste 66.750 de lei.

Una dintre măsurile cuprinse în proiectul de OG prin care se dorește modificarea Codului fiscal vizează modul în care se stabilește impozitul pentru veniturile din jocurile de noroc. Mai exact, se menține modul de stabilire a impozitului pe venit prin aplicarea unui barem de impunere cu tranșe de venit asupra fiecărui venit brut, dar se schimbă cotele și nivelul tranșelor.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Astfel, de la 1 august, impozitul datorat se va determina la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:

Tranşe de venit brut
– lei –
Impozit
– lei –
până la 3.000, inclusiv10%
peste 3.000 – 10.000, inclusiv300 + 20 % pentru ceea ce depăşeşte suma de 3.000
peste 10.0001.700 + 40% pentru ceea ce depăşeşte suma de 10.000

În prezent, valorile sunt:

Tranșe de venit brut 
– lei –
Impozit 
– lei –
până la 66.750, inclusiv1%
peste 66.750 – 445.000, inclusiv667,5 + 16% pentru ceea ce depășește suma de 66.750
peste 445.00061.187,5 + 25% pentru ceea ce depășește suma de 445.000

Asta înseamnă că, de luna viitoare, în cazul unui câștig de 10.000 de lei, de exemplu, jucătorul va trebui să plătească un impozit de 1,700 de lei, adică cu 1,600 de lei mai mult decât în prezent.

În cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri se propune reducerea plafonului neimpozabil. Astfel, tot de luna viitoare, se va datora impozit pentru câștigurile de la cazinouri, cluburi de poker, slot-machine sau lozuri cu valoare de peste 600 de lei, pentru fiecare venit brut primit de jucător.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

În momentul de față, potrivit Codului fiscal, nu sunt impozabile veniturile obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 de lei.

Impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 600 lei, se va determina prin aplicarea baremului prevăzut în primul tabel asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se va scădea suma de 60 de lei.

În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată va depăși plafonul neimpozabil de 600 lei, inclusiv, impozitarea se va face distinct faţă de veniturile obţinute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Sursa, avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.