De la Serviciul Salvamont: Vremea bună a făcut ca numărul evenimentelor să crească din nou

Astazi, 27.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 12 cazuri, dintre care 4 au fost trimise catre unitatile spitalicesti, fiind preluate de echipajele SMURD.
O persoana aflata in drumetie pe Tampa a alunecat din cauza incaltarilor inadecvate, suferind un traumatism de membru inferior.

De la inceputul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 386 de cazuri, totalizand 406 persoane care s-au accidentat, ratacit sau care a trebuit sa fie evacuate.

⚠️ Schiorilor incepatori le recomandam sa apeleze, cu cea mai mare incredere, la un instructor de schi autorizat. Astfel, vor fi permanent in siguranta, nu vor ajunge pe partii care sa le depaseasca nivelul si nu se vor rataci. In plus, vor invata sa schieze intr-o maniera corecta, care ulterior va fi mult mai usor de dezvoltat, iar progresul va fi unul exponential mai rapid, decat daca aleg sa invete singuri.
Daca aleg totusi sa invete singuri, sa se asigure ca raman pe partiile de incepatori, BRADU si STADION si sa nu urce pe partia Drumul Rosu, decat in momentul in care sunt capabili sa opreasca si sa ocoleasca in conditii de siguranta.
Sa nu urce pe masiv aproape de ora inchiderii instalatiilor de transport pe cablu. Coborarea unei partii ca Drumul Rosu este foarte solicitanta si poate dura mult mai mult decat anticipati. Astfel, riscati sa fiti prinsi de lasarea intunericului. Aducem la cunostinta faptul ca partiile se inchid la jumatate de ora de la ultima cursa, de regula la ora 16:30.

Citeste și:  Căldură doar la cerere în caloriferele din Brașov, racordate la sistemul public! Ce trebuie să știe locuitorii

Dati dovada de responsabilitate in practicarea sporturilor montane de iarna, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.