De luni, românii trebuie să prezinte un test Covid negativ la intrarea în Spania!

Autoritatile spaniole au anuntat, joi, noi masuri privind conditiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei in contextul pandemiei de COVID-19, au transmis reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe. Romanii vor trebui sa prezinte test negtiv pentru SARS-CoV-2

Potrivit MAE, din 23 noiembrie 2020, va fi introdusa obligativitatea prezentarii unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei, de catre toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat.

Testul trebuie sa fie facut cu maximum 72 ore anterior intrarii pe teritoriul spaniol.

Romania se regaseste printre statele care vor fi vizate de masura privind obligativitatea prezentarii unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat va fi actualizata de autoritatile spaniole la fiecare 15 zile si publicata pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii spaniol, cu 7 zile anterior intrarii in vigoare, pentru a permite informarea din timp a calatorilor.

Totodata, MAE reaminteste ca toate persoanele care calatoresc spre Regatul Spaniei trebuie sa completeze, anterior efectuarii calatoriei, un formular privind starea de sanatate prin intermediul aplicatiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. Ulterior completarii formularului, va fi generat un cod unic QR de sanatate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat in aeroportul de destinatie/punctele de control ale frontierei. Avand in vedere noile conditii, formularul va include o rubrica suplimentara privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19, scrie fabricatinromania.info.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, la sosirea in Regatul Spaniei, autoritatile spaniole pot solicita calatorilor dovada in original a testului PCR (in format digital sau pe hartie), document care trebuie sa fie redactat in limba spaniola sau engleza, sa cuprinda numele si prenumele calatorului, datele documentului de identitate national sau al pasaportului cu care se va legitima, data realizarii testului, datele unitatii medicale care a realizat testul si rezultatul negativ al testului.

MAE subliniaza ca cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie numerele de telefon de urgenta ale: Ambasadei Romaniei la Madrid: 0034 669.362.202, Consulatului General al Romaniei la Barcelona: +34 661 547 853, Consulatului General al Romaniei la Sevilla: +34 648 212 169, Consulatului General al Romaniei la Bilbao: +34 608 956 278, Consulatului Romaniei la Castellon de la Plana, Consulatului Romaniei la Ciudad Real: +34 609 513 790, Consulatului Romaniei la Zaragoza: +34 663 814 474 si al Consulatului Romaniei la Almeria: +34 682 733 408.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.