De săptămâna viitoare începe programul „Cornul și laptele” în școlile și grădinițele brașovene

  • Copiii vor beneficia de lapte și iaurt ecologic, produs de ferme brașovene, de mere de la o firmă din Covasna, iar cornul și biscuiții sunt furnizați de o firmă din județul Alba.

Începând de săptămâna viitoare, elevii din cursul primar și gimnazial, precum și preșcolarii de la grădinițele cu program normal (4 ore) vor primi produsele din programul ,,Cornul și laptele”: lapte sau iaurt, corn sau biscuiți, mere, după ce în cursul zilei de vineri, 1 aprilie, s-a semnat și ultimul contract, cel privind furnizare produselor de panificație.

,,Astăzi (vineri, n.n.) am semnat, în urma unui proces lung și anevoios, și ultimul contract pentru programul Cornul și Laptele în școlile din Brașov. Deși acest program a fost demarat cu întârziere, deoarece căutarea și găsirea celor mai buni producători locali care să poată să ofere cele mai bune produse este o noutate în România, ne bucurăm să anunțăm că din această lună vom putea să livrăm în școlile din Brașov lapte eco produs în Brașov, mere și produse de panificație din regiune. Ne bucurăm că Brașovul este pionier în acest domeniu. Ne bucurăm că putem să le ducem copiilor din școlile brașovene cele mai bune produse, de calitate, și că în acest fel putem să susținem și producătorii locali”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Produsele lactate, lapte și iaurt, vor fi produse ecologice, furnizate de operatorul economic Bio Carpathia Cooperativă Agricolă, care reunește 30 de mici fermieri locali.

Produsele care vor fi distribuite vor respecta următoarele condiții:

  • lapte UHT, fără adaos de lapte praf, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao;
  • produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf: iaurt, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de fructe, fără adaos de cacao.
  • porţia de lapte şi porţia de iaurt au un conţinut de minimum 3,2% proteine şi de minimum 1,8% grăsime. Porţia de iaurt conţine cel puţin 90% din greutate lapte tratat termic.
  • porţia de lapte distribuită are 200 ml, iar porţia de iaurt distribuită are 125 grame.
Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Furnizarea produselor lactate se va face după următorul program: luni – iaurt, marți – lapte, miercuri – lapte.

Prețul unitar contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,80 bani + TVA/ cutie de lapte sau iaurt.

Produsele de panificație, corn și biscuiți, vor fi furnizate de către o companie cu sediul în județul Alba, Fagul Impex SRL.

Produsele care vor fi distribuite trebuie să fie ambalate individual. Furnizarea lor se va face după următorul program: luni – biscuiți, marți – corn, miercuri – corn, joi – biscuiți, vineri biscuiți.
Prețul unitar contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,52 bani + TVA/produs.
Merele vor fi furnizate de către SC Pan Abacs SRL, o companie cu sediul în județul Covasna. Fructele vor fi ambalate individual și vor fi furnizate în zilele de joi și vineri.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Prețul unitar contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,55 bani + TVA/produs.

Vă reamintim că procedurile de achiziție pentru fiecare categorie de produse au fost demarate în luna septembrie, dar într-o primă etapă s-a reușit achiziția produselor lactate, care îndeplineau cele două condiții: produse ecologice, furnizate de producători locali.

În cazul celorlalte două categorii, fructe și produse de panificație, nu a exista nici o firmă interesată care să îndeplinească aceste condiții, astfel că procedura a fost reluată. Având în vedere faptul că nu putea fi furnizată doar o categorie de produse, Municipalitatea a demarat o procedură de achiziție prin negociere directă, la care a invitat mai multe firme, dar atât la fructe, cât și la produsele de panificație a existat doar câte o firmă interesată de furnizarea acestor produse, cu care s-a și încheiat contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.