De Ziua Poliției Române, polițiștii au fost alături de elevii brașoveni

În perioada premergătoare Zilei Poliției Române, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, prin Biroul Siguranță Școlară, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, au organizat și desfășurat activități, ce au avut în prim plan ca auditoriu, elevi din ciclul gimnazial și liceal din municipiul Brașov, în prezența cadrelor didactice, însărcinate cu supravegherea acestora.

Activitățile desfășurate au avut atât rolul de a informa și de a transmite aspecte cu caracter preventiv, cât și rolul de a-i face pe elevi să conștientizeze necesitatea mecanismului de ordine și siguranță publică într-o societate civilizată, precum și prezentarea unor activități desfășurate în activitățile curente de către polițiști.

Astfel, pe lângă activitățile de prevenire a delicvenței juvenile în mediul școlar, elevilor le-au fost prezentate, prin intermediul specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov, proceduri de amprentare, vizualizarea amprentelor cu ajutorul razelor ultraviolete, activitatea fiind una interactivă, prin aceea că elevii au avut posibilitatea de a desfășura împreună cu polițiștii aceste activități, acestea fiind îmbrățișate cu bucurie și curiozitate.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

În continuare, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 Poliție și Serviciul Criminalistic Brașov, au desfășurat activități de informative la următoarele unități de învățământ: Colegiul de Științe ale Naturii “Emil Racoviță” Brașov, Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” Brașov, Școala Gimnazială nr. 13 Brașov, Școala Gimnazială nr. 6 “Iacob Mureșianu” Brașov, Școala Gimnazială nr. 19 Brașov, Școala Gimnazială nr. 30 Brașov, Colegiul Național “Dr. Ioan Meșotă” Brașov, Colegiul Nicolae Titulescu Brașov, Școala Profesională Germană Kronstadt Brașov, Colegiul Tehnic Energetic “Remus Răduleț” Brașov, Școala Gimnazială nr. 31 Brașov și Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Brașov.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Beneficiarii activităților au fost 220 de elevi ai claselor gimnaziale și liceale, precum și 9 cadre didactice.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare ale violenței este o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, fiind necesar ca cei mici să fie conștienți permanent cu privire la necesitatea adoptării unui comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de conviețuire social, întrucât încălcarea acestor norme atrage răspunderea contravențională sau penală, după caz.

Toate formele agresiunii întâlnite în școli, de la îmbrânceli și jigniri, până la intimidări fizice și verbale trebuie să fie semnalate, pentru a crea un climat de ordine și siguranță în mediul școlar, aceste aspecte fiind reamintite elevilor și cadrelor didactice, iar părinților li s-a reiterat faptul că educația primită la şcoală trebuie să fie completată cu sfaturile şi exemplele oferite de familie, deoarece acestea au o influenţă mai mare asupra copiilor decât toate cuvintele şi explicaţiile ulterioare. De asemenea, printr-o comunicare constantă cu cadrele didactice, familia poate corecta, în timp util, eventuale comportamente deviante ale copiilor care, altfel, le-ar afecta evoluţia şcolară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.