Decizia așteptată de toți părinții: De când intră în vigoare gratuitățile la transport pentru școlari

O decizie așteptată de toți părinții a fost anunțată, în sfârșit de Ministerul Educației: începând cu anul școlar 2020-2021 elevii vor circula gratuit pe mijloacele de transport în comun, doar pe baza carnetului de elev.

Decizia a fost luată într-o ședință comună a reprezentanților Ministerului Educației, a celor de la Transporturi și cei ai Consiliului Național al Elevilor și ai Asociației Elevilor din Constanța. Singura condiție impusă elevilor, pentru a se bucura de această gratuitate este ca elevul să aibă carnetul vizat la zi.

Din păcate măsura se aplică doar pe mijloacele de transport rutiere.
Ministerul Educației a precizat că va elabora o Hotărâre de Guvern pentru abrogarea HG 863/2016 în vederea aprobării metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport și stabilirea noilor tarife maximale.
Totodată ministrul Educației a declarat că va elabora o Ordonanță de Urgență, pentru modificarea Legii Educației, după ce Curtea Constituțională a decis că decontarea pe “bază de abonament” este neconstituțională, întrucât ar crea o diferență de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.