Decizie ȘOC privind decesele de coronavirus. O instituție europeană le cere procurorilor români să facă aceste VERIFICĂRI!

Asociația care a depus plângere la Parchetul General privind românii declarați ca fiind uciși de coronavirus, dar pentru care autopsiile se stabilesc prin lege. Organismul European pentru Reducerea Crimei Organizate cere procurorilor să verifice cum au fost declarate decesele și de ce nu s-au făcut autopsii pentru stabilirea cauzei decesului.

Eugen Chiracu, președintele asociației, a declarat la România TV că „Noi am înaintat această sesizare penală către procurorul general al României pentru ca autoritățile să verifice dacă aceste informații care au abundat în mediul virtual sunt adevărate sau zvonistice. Noi ca și asociată formată pentru combaterea riscurilor ce decurg din criminalitatea organizată.

Citeste și:  Galeria terapiilor, ediția a 3-a la Brașov: inspirație pentru șansa copiilor cu nevoi speciale

Acel protocol privind interzicerea autopsiei la bolnavi de coronavirus apare înainte ca starea de urgență să fie decretată, încă din 13 mai. În momentul în care nu se pot face autopsii pe cadavre suspiciunea că nu au murit de coronavirus e mai mare”, a declarat Eugen Chiracu, potrivit stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.