Decizii importante ale Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg VI-A România-Bulgaria

Pe 15 octombrie 2024, Comitetul de Monitorizare (CM) al Programului Interreg VI-A România-Bulgaria s-a întrunit pentru a lua decizii importante privind selectarea proiectelor în cadrul Priorității 2: O Regiune Verde, Obiectiv Specific 2.7.

În cadrul acestei ședințe, s-a aprobat finanțarea a 7 proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 15 milioane de euro. Lista acestor proiecte va fi disponibilă pe site-ul Programului, la secțiunea: https://interregviarobg.eu/en/projects-lists.

Proiectele selectate au fost depuse în cadrul Apelului 2 și abordează în mod specific probleme legate de protecția și conservarea naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi. Mai mult, aceste proiecte urmăresc să contribuie semnificativ la reducerea tuturor formelor de poluare în zona transfrontalieră dintre România și Bulgaria. Prin accentul pus pe protecția mediului, proiectele selectate vor avea un impact pozitiv și durabil asupra acestei regiuni.

Citeste și:  Centrul Cultural Apollonia: evenimentele săptămânii @ 16-19 octombrie 2024

De asemenea, un alt punct important de discuție în cadrul ședinței CM a fost aprobarea Ghidului Solicitantului pentru Prioritatea 2: O Regiune mai Verde, Obiectiv Specific 2.4 – Promovarea adaptării la schimbările climatice și prevenirea riscurilor de dezastre, reziliența și abordările bazate pe ecosistem (adaptare la schimbările climatice). Acest ghid oferă informații și linii directoare esențiale pentru solicitanții care doresc să depună proiecte în cadrul acestui obiectiv, care vizează abordarea provocărilor legate de schimbările climatice în zona transfrontalieră. Ghidul Solicitantului va fi publicat în curând pe site-ul oficial al Programului, permițând părților interesate să se pregătească pentru următoarea etapă de depunere a proiectelor.

Citeste și:  România a suspendat total o convenție cu Rusia veche de 31 de ani privind impozitele pe venit şi pe capital

Discuțiile au inclus, de asemenea, prezentarea unei noi operațiuni de importanță strategică, axată pe îmbunătățirea navigabilității în regiune. Această nouă inițiativă va completa Proiectul DISMAR existent și va fi dezvoltată în perioada următoare pentru a primi finanțare în cadrul Programului. Operațiunea va consolida eforturile de îmbunătățire a infrastructurii de transport și a navigației, esențiale pentru dezvoltarea economică și conectivitatea regională.

Aceste decizii-cheie reflectă angajamentul continuu al Programului de a promova dezvoltarea durabilă, protecția mediului și cooperarea transfrontalieră între România și Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.