Degustare de vinuri în Piaţa Sfatului: Vinurile Moldovei se prezintă

Piaţa Sfatului va atrage week-endul acesta ca un magnet mii de turişti, dornici de relaxare şi degustare de vinuri bune. 17 crame din Republica Moldova îşi prezintă produsele în Piaţa Sfatului din Braşov, în cadrul expoziţiei cu vânzare „Republica Moldova prezintă“. Reuniţi sub brandul de ţară „Vinurile Moldovei, o legendă vie“ producătorii îşi prezintă pentru al doilea an consecutiv la Braşov, licoarea care a făcut celebră această ţară.
Pe lângă comercianţii de vinuri, în centrul Braşovului vor fi prezenţi şi comercianţi de produse tradiţionale moldoveneşti, de la produse hand-amde, la cosmetice şi dulciuri şi jucării.

Cei 17 producători basarabeni participanţi – printre care se află Alianţa Vin, Bostavan, Bardar, Cricova, Chateau Vartely, Doina Vin, Fautor, Timbrus, Mileştii Mici, Maurt, Purcari, Tomai-Vinex, Vinăria Hânceşti, Vinăria din Vale, Nicolae Tronciu (mic producător), Tudor Agachi (mic producător), Novak (mic producător) – au propriile standuri dedicate, la care vor face degustări ghidate ale produselor lor, oferindu-le consumatorilor români posibilitatea să descopere oferta turismului viti-vinicol al Republicii Moldova, să se delecteze cu gustul unic al Vinului Moldovei şi să achiziţioneze vinurile preferate la preţuri speciale.

Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Vinurile prezente la Braşov provin din cele 4 zone cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) ale Republicii Moldova – Codru, Divin, Ştefan-Vodă şi Valul lui Traian – şi sunt de o înaltă calitate, fiind controlate intern şi extern cu ajutorul unor analize de specialitate şi pe baza avizului unei comisii desemnate de degustare.

Calitatea vinurilor din Republica Moldova este recunoscută la nivel internaţional şi reconfirmată cu ocazia fiecărui concurs de specialitate la care această ţară participă. In luna mai, vinificatorii reuniţi sub brandul de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie“, au participat la numeroase competiţii internaţionale, printre care şi International Wine Contest Bucharest (IWCB), câștigând peste 190 de medalii, dintre care două medalii Grand Gold, o medalie de platină, 102 medalii de aur, 59 medalii de argint şi 31 medalii de bronz. O parte dintre aceste vinuri sunt prezente şi în cadrul expoziţiei din Braşov, putând fi degustate pe parcursul celor trei zile în Piaţa Sfatului.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

„Vinul Moldovei devine un produs tot mai cunoscut pe pieţele internaţionale şi tot mai solicitat de consumatorii de pretutindeni. Piaţa din România este una extrem de importantă, ea clasându-se pe primul loc în ceea ce priveşte valoarea exporturilor vinurilor de calitate. Acest lucru denotă interesul în continuă creştere al consumatorilor români pentru Vinul Moldovei – un produs de calitate, apreciat la concursuri internaţionale prestigioase de profil. Anul acesta, la cea de-a doua ediţie a expoziţiei «Republica Moldova prezintă» pe care o organizăm la Braşov, un oraş important pentru vinul nostru, am ales să aducem publicului din România o parte dintre aceste vinuri emblematice. De asemenea, vizitatorii pot participa la masterclass-uri dedicate iubitorilor de vin şi specialiştilor HORECA pe care îi așteptăm în număr cât mai mare”, a declarat Daniela Donţu, expert media&branding în cadrul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV).

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Expoziţia „Republica Moldova prezintă” se desfăşoară în perioada 14-16 iunie, în Piaţa Sfatului, care, pe lângă produsele care vor putea fi savurate şi cumpărate la preţuri speciale, va găzdui vineri, 14 iunie, de la ora 19:00, şi un concert susţinut de Alex Calancea Band&Lupii. Reprezentanții „Vinului Moldovei. O legendă vie” vor organiza, în următoarea perioadă, o serie de evenimente similare, aflate sub patronajul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, în oraşele Snagov, Cluj Napoca, Baia Mare şi Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.