Depozit de deșeuri periculoase amplasat lângă zona de case din Șercaia VIDEO

Depozit de deșeuri toxice periculoase descoperit de membrii ASUM în localitatea Șercaia la câteva metri de zona locuită. Sute de butoaie cu substanțe toxice și alte recipiente sunt depozitate la câțiva metri de zona locuită.

Firma care administrează acest depozit mai deține o locație similară la Cheile Râșnoavei, unde în urmă cu trei săptămâni mai multe vaci au murit în condiții suspecte, cel mai probabil otrăvite.

Depozitul de la Șercaia nu ar fi trebuit să primească autorizație de funcționare în vecinătatea zonelor locuite, pentru că legislația în vigoare prevede ca astfel de locații să fie amplasate la o distanță minimă de 1.000 de metri de cea mai apropiată casă.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

„În comuna Șercaia este amplasat un depozit de deșeuri toxice periculoase. Acesta își desfășoară activitatea în imediata apropiere a zonei locuite, și în vecinătatea unor ferme de animale. Legea este clară cu privire la funcționarea și amplasarea unor astfel de unități. Ordinul 119/2014, privind mediul de viață al populației, este foarte clar! Astfel, la art. 11 din actul normativ menționat, se stipulează clar că ‘Distanțele minime de protecție sanitară între teritoriile protejate și perimetrul unităților care produc disconfort și riscuri asupra sănătății populației, în cazul depozitelor controlate de deșeuri periculoase și nepericuloase( cum este acesta), este de 1000 metri’! Prin urmare, aceste depozite nu pot fi amplasate și nu pot funcționa la o distanță mai mică de 1000 metri față de zona locuită! Acesta, așa cum se vede în imagini, este amplasat la nici 20 de metri față de zona locuită! Cum de este posibil așa ceva? Cine a autorizat funcționarea acestei unități? Cine a eliberat Autorizația de Mediu și ce criterii legale a avut în vedere? Cine este responsabil pentru această stare de fapt? Sunt întrebări simple, pertinente, la care așteptăm răspuns din partea autorităților Statului Român cât mai urgent posibil. Sperăm că mai avem autorități în România! Amintim că la data de 24 Iulie 2020, la Cheile Râșnoavei, au murit în condiții suspecte mai multe vaci. Acestea se aflau în apropierea depozitului de deșeuri toxice, periculoase, aparținând aceleiași firme care deține și depozitul din Șercaia. Încă nu se cunosc cauzele decesului. S-a făcut un control și la depozitul de deșeuri. Rezultatele urmează să fie comunicate săptămâna viitoare. Solicităm public intervenția Gărzii de Mediu Brașov, a Direcției pentru Sănătate Publică Brașov, cât și a Agenției pentru Protecția Mediului în vederea lămuriri situației de la Șercaia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.