Depozitul de gunoi Timiș – Triaj va fi închis și transformat în zonă de agrement

După o așteptare de trei ani, Primăria Brașov a declanșat procedurile de licitație pentru închiderea și transformarea fostului depozit de deșeuri menajere de la Timiș – Triaj într-o zonă verde. Contractul estimat la peste 38 de milioane de lei (TVA inclus) va fi atribuit firmei care va câștiga licitația, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind stabilit pentru 16 mai.

Decizia Primăriei vine după o serie de controverse legate de responsabilitatea pentru închiderea depozitului. Conducerea actuală a instituției susținea inițial că sarcina revenea administratorului, însă după trei ani de blocaj, a decis să preia inițiativa proiectului. Ulterior, Primăria intenționează să recupereze investiția de la operatorul depozitului ecologic de la Săcele, o solicitare respinsă deja de prima instanță.

Citeste și:  Wellness la birou! Cum să menții un stil de viață sănătos la locul de muncă

Proiectul de transformare a gropii de gunoi Timiș – Triaj în zonă de agrement este unul important pentru municipiul Brașov, oferind locuitorilor un spațiu verde bine amenajat pentru relaxare și petrecerea timpului liber. Închiderea depozitului va contribui totodată la îmbunătățirea calității aerului și la protejarea mediului înconjurător.

Următoarele etape ale proiectului vor fi stabilite după desemnarea câștigătorului licitației. Având în vedere complexitatea lucrărilor și valoarea semnificativă a contractului, este de așteptat ca finalizarea proiectului să dureze o perioadă mai lungă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.