Deputat PSD: USR vrea să elimine voucherele de vacanţă

Deputatul PSD Laurenţiu Nistor susţine că USR ar intenţiona să elimine voucherele de vacanţă, el aducând ca argument o afirmaţie făcută miercuri, de la tribuna Camerei Deputaţilor, de către colegul său, deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, care ar fi declarat că „tichetele de vacanţă au omorât turismul românesc”.

„Miercuri, 18 septembrie, în plenul Parlamentului au avut loc dezbaterile prilejuite de Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2019 privind stabilirea unor măsuri privind finanţarea investiţiilor în turism şi modificarea unor acte normative. Cu această ocazie, deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu a declarat, luând cuvântul din partea grupului USR, că: ‘tichetele de vacanţă au omorât turismul românesc’. (…) Practic, de la tribuna Parlamentului, USR-ul i-a anunţat pe români că intenţionează să elimine voucherele de vacanţă în cazul în care reprezentanţii acestei formaţiuni politice ajung la guvernare”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor, remis Brașov Știri.

Citeste și:  Tichetele sociale distribuite în cadrul Campaniei “Dar din suflet pentru seniori” pot fi ridicate începând cu data de 05.12.2022

Parlamentarul PSD precizează că introducerea voucherelor de vacanţă a eliminat 60% din turismul „la negru”, dar şi că, în 2019, numărul beneficiarilor s-a dublat faţă de anul precedent.

„Este aşadar un proiect de succes, prin aplicarea căruia s-a înregistrat o creştere semnificativă pentru destinaţiile turistice interne. Amintim, de asemenea, faptul că, tot pentru turismul românesc, PSD a luat cea mai importantă măsură a ultimilor 30 de ani – respectiv, aplicarea unui TVA de 5%. Sub guvernarea de dreapta, sectorul turistic românesc a plătit cele mai mari taxe şi impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%”, menţionează Nistor.

Potrivit acestuia, agenda politică a Opoziţiei, adică PNL şi USR, ar include „tăieri de salarii şi concedieri în rândul bugetarilor, obligarea angajaţilor de a veni la muncă sâmbăta, stoparea programelor Start-Up Nation sau PNDL”.

Citeste și:  Exclusivitate! Interviu cu George Ivașcu - Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România

În acest context, deputatul Nistor spune că PNDL a permis cetăţenilor din orice judeţ al ţării să aibă acces la infrastructură şi condiţii de viaţă mai bune.

În ceea ce priveşte Start-Up Nation, Nistor afirmă că prin acest program s-au înfiinţat peste 17.000 de firme şi peste 35.000 de noi locuri de muncă, iar în judeţul Hunedoara, potrivit datelor prezentate de Consiliul Judeţean, 340 de antreprenori beneficiază de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

„Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care Guvernarea PSD le-a luat pentru oameni şi în beneficiul direct al oamenilor. Ce îşi doresc USR şi PNL? Măsuri de austeritate care ar arunca România cu zece ani în urmă, când probabil vă amintiţi cu toţii cum Guvernul de dreapta tăia salarii, pensii, indemnizaţii, concedia bugetari şi bloca dezvoltarea afacerilor mici şi mijlocii”, conchide deputatul Laurenţiu Nistor în comunicatul său de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.