Deschidere aniversară TIFF, la ediţia a 20-a: proiecţii simultane în 20 de localităţi din ţară, pe 23 iulie. Brașovul este pe listă!

La aniversarea a 20 de ediţii de TIFF, emoţiile Galei de deschidere vor fi resimţite, în acest an, în 20 de localităţi din ţară, simultan. Vineri, pe 23 iulie, de la ora 21:00, comedia spaniolă Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay) va avea parte de o proiecţie specială în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi se va vedea, în paralel, pe marile ecrane din: Alba Iulia, Arad, Bistriţa, Borşa, Braşov, Criţ (jud. Braşov), Floreşti (jud. Cluj), Iaşi, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (com. Corneşti), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureş şi Topliţa.

Sub umbrela #împreunăprinfilm, evenimentul va marca deschiderea oficială a celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, organizată în perioada 23 iulie – 1 august, la Cluj-Napoca.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relaţiilor moderne, Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental/ The People Upstairs se numără printre titlurile prezentate la TIFF în cadrul parteneriatului cu Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian. Spectatorii îi vor recunoaşte în filmul nominalizat la cinci premii Goya pe vedetele spaniole Javier Camara (Hable con ella, La mala educacion, de Pedro Almodovar, serialele The Young Pope şi Narcos) şi Belen Cuesta (La casa de papel, Parking, în regia lui Tudor Giurgiu), deveniţi atât instigatori, cât şi victime ale unui tsunami emoţional, provocat de o propunere neobişnuită, pe cale să condimenteze vieţile amoroase ale vecinilor.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Pentru prima dată în istoria TIFF, filmul de deschidere va putea fi urmărit, în paralel, în 19 localităţi din zona Ardealului, dar şi la Iaşi. Începând cu ora 21:00, cinefilii din Alba Iulia sunt invitaţi să-l vadă la Cinema Inspire, în timp ce arădenii îl vor putea urmări la Cinema Arta by Cityplex. În paralel, filmul va fi proiectat la Cinema Dacia din Bistriţa, Cinema Borşa, pe Terasa Mall-ului AFI din Braşov, în Biserica Fortificată din Criţ, judeţul Braşov, în Parcul Poligon din Floreşti, la Amfiteatrul Palas din Iaşi, Cinema Bela Lugosi din Lugoj, Cinema CsĂ­ki Mozi din Miercurea Ciuc, şi la Green Cinema Drive-In din Morău, com. Corneşti, jud. Cluj.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Spectatorii din Oradea vor putea urmări comedia spaniolă în Amfiteatrul din Cetate, cei din Salonta sunt invitaţi în Parcul Turnul Ciunt, iar cei din Satu Mare vor vedea filmul la Cinema One Laserplex. Pe harta evenimentului aniversar se regăsesc şi oraşele Sfântu Gheorghe, cu cinematograful Cityplex, Sibiu, cu Cine Gold, dar şi Sighet, cu Cinema Mara.

Filmul va mai rula pe marele ecran la Cinema Topliţa şi la Teatrul de vară din Târgu Mureş.

Biletele şi abonamentele pentru ediţia a 20-a au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

Foto. TIFF 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.