Descinderi ale Poliţiei TF şi Gărzii Forestiere la gatere: 1.400 mc de material lemnos, confiscat

Pădurile din România se taie într-un ritm ameţitor. Cu sau fără documente legale, exploatarea lemnului a îmbogăţit şi continuă să o facă mii de indivizi. Din păcare legislaţia în domeniu este extrem de permisivă, iar controalele autorităţilor sunt palide. O astfel de verificare a avut loc zilele trecute, când oamenii legii au depistat cantităţi enorme de lemn, exploatate ilegal. Şi totuşi, nicicuri comparativ cu adevăratul trafic, care mistuie pădurile României, văzând un ochii.
Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov, au desfăşurat o acţiune pe linie de silvicultură la două societăţi comerciale situate în judeţele Covasna şi Alba.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat șapte sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 55.000 lei pentru nerespectarea legalităţii din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 7 decembrie 2018 – 17 mai, societatea comercială cu sediul social în județul Alba și punct de lucru în județul Covasna a expediat în mod continuu cantitatea de aproximativ 1.400 mc material lemnos către diferite societăți comerciale din alte locații, fără ca acestea să fie trecute fizic prin depozitul aflat la punctul de lucru din județul Covasna”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, subcomisar Alina Ivan.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au confiscat valoric cantitatea de aproximativ 1.400 metri cubi de material lemnos de diferite specii și sortimente, însumând peste 400.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.