Descoperă tradițiile pascale ale ceangăilor din Săcele, la Muzeul de Etnografie din Brașov

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită joi, 28 martie, la orele 13:00 la vernisajul expoziției „Tradiții de Paști la ceangăii din Zona Săcele”.

Expoziția are menirea de a aduce în prim plan o importantă comunitate locală și pune accent pe tradițiile de Paști ale ceangăilor. Vă invităm să aflați informații prețioase despre obiceiul stropitului în a doua zi de Paști, despre tainele incondeierii ouălor, facând totodată cunoștință cu unul dintre meșterii care încă mai practică arta încondeierii ouălor. Veți avea, de asemenea ocazia să explorați spațiul privat al ceangăilor, aruncând o privire în interiorul „casei curate”, odaia principală a unei case de ceangăi, împodobită cu mobilier pictat și țesături alese.

Citeste și:  Noi decizii ale comisiei de circulație! O parte dintre hotărâri vizează reglementarea circulației pe mai multe străzi din Brașov

Amenajarea expozițională pune accent și pe costumul tradițional al ceangăilor, costum ce a preluat elemente urbane, dar a reușit să se impună în timp ca marcă identitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.