Deținătoarea recordului național la CM 50 km, îndrăgostită de Brașov

Atleta Paula Todoran, care a realizat cel mai bun timp din delegația României la Campionatul Mondial de Alergare 50 Km de la Brașov, s-a întâlnit astăzi cu primarul George Scripcaru, în Piața Tricolorului.
Paula Todoran deține de ieri recordul național feminin la alergare pe distanța de 50 km, cu timpul de 3 ore, 28 de minute și 8 secunde, și a obținut locul al șaptelea pe echipe la Campionatul Mondial de 50 km alergare care a avut loc duminică, 1 septembrie, la Brașov.
„A fost un campionat extraordinar de frumos, o organziare impecabilă, un traseu minunat, și am fost surprinsă de numărul susținătorilor care ne-au încurajat pe parcurs. Pentru mine a fost prima participare la o cursă de 50 km, m-am antrenat special pentru ea și sunt mulțumită că am avut o evoluție constantă, după un start bun“, a spus atleta, care iubește Brașovul și este o prezență permanentă la Crosul „15 Noiembrie“. „Este o competiție la care particip de cel puțin 10 ani, sunt invitată și în acest an și mă onorează această invitație, pentru că este un eveniment de tradiție și care are o istorie în spate“, a adăugat Paula Todoran.
Atleta are 34 de ani, practică atletismul de 22 de ani, este campioană națională la maraton (42 km) și semimaraton (21 km), campioană balcanică la maraton și a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio (2016), tot în proba de maraton. În perioada următoare își propune să participe la maratonul de la Valencia, din 2 decembrie, în Liga de Aur organizată de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism, etapă care contează în punctajul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

Citeste și:  Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.