Devierea pârâului Besălcin şi Aeroportul Internaţional Braşov, două proiecte fezabile

Două mari proiecte ale judeţului Braşov sunt considerate fezabile de către autorităţi şi specialişti, respectiv Devierea pârâului Besălcin şi proiectul Aeroportului Internaţional Braşov, a anunţat joi Administraţia Naţională Apele Române.

„Primul dintre acestea se referă la obiectivul de investiţie a Consiliului Judeţean Braşov privind construirea aeroportului internaţional de la Ghimbav, iar cel de-al doilea are în vedere proiectul Administraţiei Naţionale ‘Apele Române’ (ANAR) de deviere a pârâului Besălcin şi de evacuare a apelor pluviale de pe amplasamentul acestei investiţii”, se menţionează în comunicat.

Cele două mari proiecte au fost analizate în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Braşov, între Ervin Molnar, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) şi Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, împreună cu specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov, ai Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Olt, dar şi cu membrii Unităţii de Implementare a Proiectului Aeroportului Internaţional Braşov.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Astfel, Consiliul Judeţean Braşov propune Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Olt ca devierea pârâului Besălcin să fie realizată şi finanţată de Consiliul judeţean Braşov în cadrul proiectului de investiţie ‘Aeroport Internaţional Braşov’.

„La finalul discuţiilor, toţi cei prezenţi la întâlnire au vizitat zona pentru identificarea soluţiilor fezabile, astfel încât, lucrările celor două proiecte să nu aibă zone de incidenţă, care ar putea zădărnici termenii de finalizare ai aeroportului”, se mai spune în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.