Dezvăluiri ULUITOARE: Sute de miliarde de lei se duc pe interceptări și filaj

Costurile pe interceptări sunt foarte mari, susține fostul vicepreşedinte al Comisiei de control a SRI, Marian Cucșa, care a explicat, pentru MEDIAFAX, că din interceptările pe un an se puteau face mulţi kilometri de autostradă.

De exemplu, un minut de interceptare costă 2,57 lei, iar ora de filaj costă 314 lei, arată un document transmis în 2019 de DNA Braşov instanţei în dosarul retrocedărilor ilegale.

În perioada 2005-2016, mai mult de șase milioane de români au fost interceptaţi de SRI, motiv pentru care sumele necesare pentru aceste activităţi desfăşurate în aceşti ani ar putea depăşi un total de sute de miliarde de lei.

„Am făcut mai multe solicitări în acest sens. Pot să vă spun, din datele publice, că au costat foarte mult interceptările. Cred că la momentul respectiv, am spus că din interceptările pe un an se făceau mulţi kilometri – multe sute de kilometri de autostradă. Costurile sunt foarte mari pe interceptări. Imaginaţi-vă că se monitorizează 24 de ore din 24. Pe un mandat de siguranţă naţională de interceptare nu e o singură persoană, nu e un singur post telefonic. E un intreg procedeu de interceptare”, a spus Cucșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.