Digi 24 va închide studiourile locale. Emisia staţiei din Braşov va înceta

Digi 24 anunță închiderea studiourilor locale și întărirea echipei centrale, în paralel cu extinderea rețelei de corespondenți de la 12 la 18 echipe, într-un comunicat.
Angajații care au contracte pe perioadă determinată nu vor beneficia de prelungire, în timp ce angajații cu contracte pe perioadă nedeterminată vor primi oferte pentru a ocupa alte poziții în cadrul postului TV.
„Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24. Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renuntarea la licențele audiovizuale ale studiourilor regionale și va crește nivelul de dotare a echipelor de corespondenți”, se arată într-un comunicat emis de companie.
Decizia de a închide stațiile locale este motivată prin tendința publicului din ultimii ani, care preferă să își ia informațiile mai mult de pe platformele online decât de la televizor. „Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienței activității redacției centrale Digi 24, a rețelei de studiouri regionale și a performanțelor actualei forme de organizare a activității media. Din această analiză a rezultat că este necesară o regandire a modelului de business în divizia de media, pentru a ține pasul cu exigențele și nevoile publicului și pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu și lung”, precizează compania.
În schimb, Digi 24 își va mări numărul echipelor de corespondenți de la 12 la 18. „În acelasi timp, redacția centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la București a jurnaliștilor și a personalul tehnic și de producție din studiourile regionale”, mai scrie în comunicat. Angajații care au contracte pe perioadă determinată nu vor beneficia de prelungire, în timp ce angajații cu contracte pe perioadă nedeterminată vor primi oferte pentru alte posturi.
„După finalizarea demersurilor privind renunțarea la licențele audiovizuale, emisia stațiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deține, în prezent, 8 studiouri regionale în Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Timișoara„.

Citeste și:  Ștefan Hrușcă revine pe scenă la Brașov în cadrul turneului național „Un copac cu flori” | 5 martie 2024, Teatrul Sică Alexandrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.