Din 15 martie, oricine se poate înscrie pentru a primi vaccinul. Ce înseamnă lista de așteptare și cum funcționează?

Listele de asteptare pentru programarea la vaccinare sunt disponibile incepand de luni, 15 martie 2021. În platforma vor fi vizibile, atât centrele deja existente, cât si cele care vor fi operationalizate de luna viitoare. Daca o persoana nu gaseste locuri disponibile în centrul ales, se poate înscrie pe lista de asteptare.

Fiecare centru dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile si angajatii din domenii esentiale, cât si pentru populatia generala. Ordinea alocarii programarilor se va realiza astfel:75% persoane din populatia cu risc si 25% lucratori din domenii esentiale, iar în centrele în care ramân locuri se vor putea programa si cei din etapa a III-a.

Programarile se pot face prin platformsau la numarul 021. 414 44 25. Cei care aleg platfoma trebuie sa stie ca atunci cand sunt locuri dipsonibile vor primi o notificare. Apoi intra în aplicatie, pentru alegerea zilei si a intervalului. Cei care nu confirma locul disponibil în 24 de ore de la primirea notificarii, va mai primi înca doua. În lipsa unei confirmari, beneficiarul ramâne pe lista de asteptare, dar isi pierde pozitia ocupata initial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.