Din cauza carantinei, 7.500 de elevi nu pot susţine simularea examenului de Bacalaureat!

În peste 70 de licee nu se poate susţine simularea la Bacalaureat săptămâna aceasta. Este vorba despre unităţile de învăţământ care se află în localităţi carantinate. Dintre cele 78 de licee, 37 sunt în Timișoara, 21 în Brașov, 14 în Ilfov, 1 în Bihor, 1 în Brăila, 1 în Dâmbovița, 1 în Maramureș.

„Este vorba despre 5% din numărul de licee, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zone carantinate”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Ministrul Educaţiei a precizat că susţine în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune.

Simularea examenului de bacalaureat incepe azi cu proba la limba si literatura romana, maine este proba obligatorie a profilului, miercuri cea la alegere  iar joi limba materna. Elevii trebuie sa fie in clase pana la ora 8.30 iar de la 9 incepe testarea. Notele nu se contesta.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.