Direcția Fiscală prelungește programul casieriilor pentru plata taxelor și impozitelor locale

Direcția Fiscală prelungește programul casieriilor pentru plata taxelor și impozitelor locale. Casieriile Direcției Fiscale de pe str. Dorobanților vor fi deschise și sâmbăta.

Având în vedere  că se apropie termenul de scadență pentru plata taxelor și impozitelor locale (31 martie 2021), iar experiența din anii trecuți a arătat o creștere semnificativă a numărului de brașoveni care doresc să își plătească impozitele înainte de data limită, viceprimarul Flavia Boghiu, care coordonează activitatea Direcției Fiscale, a solicitat prelungirea programului de funcționare a casieriilor, astfel încât toți cei care nu au posibilitatea să plătească on-line impozitele datorate la bugetul local să o poată face în condiții optime.     

,,Având în vedere termenul de 31 martie, până la care brașovenii își pot achita taxele și impozitele locale cu o bonificație de cinci la sută, precum și informațiile apărute în spațiul public, legat de aglomerația de la casierii,  am luat decizia ca sâmbăta aceasta și sâmbăta viitoare casieriile Direcției Fiscale să fie deschise între orele 8.00 și 12.00. De asemenea, în perioada următoare, pregătim noi facilități de plată pentru brașovenii care își achită taxele și impozitele, astfel că, pe lângă plata online sau prin intermediul casieriilor, aceștia își vor putea achita obligațiile către bugetul local la automatele de plată din supermarketuri”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Prețuri reduse la carburanți. Caută cele mai bune prețuri din Brașov, AICI!

Astfel, toate ghișeele și casieriile de la sediul Direcției Fiscale Brașov – Str. Dorobanților nr 4, vor fi deschise în următoarele două zile de sâmbătă, 20.03.2021 și 27.03.2021, cu următorul program 8.00-12.00.

,,Le reamintim contribuabililor brașoveni că impozitele și taxele locale se pot achita și pe platformele online: www.brasovcity.ro/Servicii cetățeni/Plăți online sau pe www.ghiseul.ro.

Totodată, Direcția Fiscală a început demersurile pentru achiziționarea unui nou serviciu de plată, prin intermediul stațiilor de plată, care sunt amplasate în diverse locuri publice, cum ar fi supermarketuri și benzinării.

Până în prezent, 121.537 de contribuabili și-au achitat obligațiile de plată,  comparativ cu 126.766 de contribuabili care își achitaseră taxele la aceeași dată (15 martie, n.n.) în 2020.

Citeste și:  Persoanele fizice se pot înscrie de astăzi în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

În acest moment, încasările Direcției Fiscale din impozite și taxe sunt de 77.527.533,61 de lei, cu aproximativ 10% mai mari decât în 15 martie 2020,  când au fost de 69.242.463,82 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.