Director nou pentru Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov

Începând cu data de 11 septembrie 2021, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov va avea un nou manager interimar, în persoana dr. Petru Iulian Ifteni – medic primar specialitatea Psihiatrie, doctor în medicină, şef de secţie la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, profesor universitar, prodecan la Facultatea de Medicină a Universităţii „Transilvania”.

Acesta îl înlocuieşte pe dr. Nicuşor-Florin Bîgiu, care a îndeplinit şi el funcţia de manager interimar.

În conformitate cu prevederile art. 177 alin. (5) alin. (6) şi alin. (7) din  Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, numirea interimară a managerilor și membrilor comitetului director din cadrul spitalelor publice din subordine, se realizează prin act administrativ al Președintelui Consiliului Județean Brașov.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

De precizat este faptul că la finele lunii august, la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov a fost organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, însă procedura nu a putut fi finalizată prin ocuparea postului.

Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, însă în termenul stabilit pentru depunerea dosarelor de concurs a existat un singur dosar depus, care a fost respins deoarece nu a îndeplinit condițiile legale, postul de manager rămânând în continuare vacant.

„Având în vedere funcția de manager vacantă și necesitatea bunei funcționări a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, în condițiile art. 177 alin. (5) și (6) din Legea nr. 95/2006, am decis să-l numim în funcţia de manager interimar pe domnul profesor universitar dr. Ifteni Petru Iulian, până la revocarea unilaterală din funcție sau până la ocuparea postului prin concurs, dar pe o perioadă nu mai lungă de 6 luni. Avem încredere în capacitatea domniei sale de a manageria acest spital important din Braşovului, mai ales că şi până acum a deţinut o funcţie de conducere în cadrul unităţii spitaliceşti şi are inclusiv studii universitare în domeniul economic”, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Doctorul Petru Iulian Ifteni exercită în prezent funcția de şef de secție la Secția Clinică Psihiatrie 3 din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, fiind medic primar în specialitatea Psihiatrie, profesor universitar şi prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universităţii Transilvania.

De asemenea, este absolvent al Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor – specializarea Management, din cadrul Universității Transilvania, precum și al Studiilor universitare de masterat în domeniul Sănătate – programul de studii „Managementul strategiilor preventive și politici sanitare” din cadrul Universității braşovene.

One thought on “Director nou pentru Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov”

  1. DR.KOVACS DALMA NEOROLOGIE ODORHEIU SECUIESC
    -14.07.2021 A CONSTATAT CA AM EPILEPSIE SIMPTOMATICA CU CRIZE-TEHNICO CRONICE GENERALIZATA *LEVICETAROM 500.
    -21.01.2022 APT PT. CONDUCEREA AUTO
    DR.SORIN MICU CLINICCO
    -21.10.2021 STIMULATOR CARDIAC
    -15.01.2022 CONTROL BINE
    DR. MARINESCU iREN VITALMED
    -01.03.2022 A DAT APT.DUPA CE AM FACUT EEG 28.02.2022 NORMAL,HIPERDIA SI HEAD CRANIU ADULT-NORMAL.
    DR. BARABAS BARNA MEDICINA LEGALA INSISTA SA FIU INTERNAT IN FATA UNEI COMISII.
    Am incercat de doau ori sa fiu internat dar nu se poate.
    Rog frumos sa dispuneti internare., sau orice . Am lesinat in timpul conducerii din cauza inimii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.